Bezig met laden...

Logboek

Leonardo gaat 20 AW119Kx helis leveren aan de Carabinieri

Leonardo gaat 20 AW119Kx helis leveren aan de Carabinieri

Leonardo heeft de ondertekening aangekondigd van een contract met de Italiaanse Carabinieri voor de levering van 20 AW119Kx mono-turbine helikopters voor de Italiaanse luchtpolitie.

De helikopters zullen worden geassembleerd in Leonardo's fabriek in het Italiaanse Vergiate, nabij Varese, en de leveringen worden gepland in de periode 2023-2026. Het contract omvat ook een uitgebreid turnkey logistiek ondersteuningspakket en opleiding en training voor piloten en onderhoudstechnici.

De levering van de helikopters zal de Carabinieri in staat stellen te voldoen aan de moderniseringsvereisten van haar vloot. De AW119Kx zullen patrouille- en verkenningstaken over land uitvoeren, kritieke doelen identificeren, onderzoeksgegevens verzamelen en de activiteiten van grondeenheden ondersteunen. Andere taken omvatten ook milieumonitoring en -bescherming en, indien gevraagd door de National Disaster Relief Authority, brandbestrijding naast reddingsmissies.

De AW119Kxs zijn voorzien van digitale technologie, die de operationele effectiviteit verhoogt en de bedrijfskosten verlaagt. De helikopters zullen worden ingezet op de bestaande locaties van de dienst, waaronder 18 bases in het hele land. 

De specifieke kenmerken van de AW119Kx, zijn certificering en militaire normering stellen de piloot in staat om missies boven stedelijke gebieden effectief en veilig uit te voeren dankzij de specifieke kenmerken van de AW119Kx zoals systeemredundanties, vermogensmarge, uitstekende externe zichtbaarheid, geavanceerde digitale navigatie en missie-avionics. De laatste is gebaseerd op een Garmin VFR G1000H glas cockpit met brede kleurenschermen, synthetisch zicht, HTAWS, satellietnavigatie/bewegende kaart.

De AW119Kx heeft een ruime cabine en bagageruimte en een grote vrije ruimte voor de hoofdrotor voor meer veiligheid van het personeel. De AW119Kxs van de Carabinieri zal onder andere beschikken over een vrachthaak, missieconsole met datalink, hyperspectraal systeem voor omgevingsmonitoring, radio, kabelknipper, zoeklicht en een Bambi Bucket. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *