Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Olivier Dassault, van het gelijknamige luchtvaartbedrijf sterft bij helikoptercrash

ALERT: Olivier Dassault, van het gelijknamige luchtvaartbedrijf sterft bij helikoptercrash

Olivier Dassault (69), mede-eigenaar van het gelijknamige luchtvaartbedrijf en de oudste zoon van Serge Dassault, is eerder vanavond bij een helikoptercrash nabij Deauville, in het noord-westen van Frankrijk, omgekomen. Ook de piloot is bij de crash overleden. 

De crash gebeurde om 17u50 bij het opstijgen vanop een privaat terrein in de gemeente Touques in de Calvados.

De BEA (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation civile), de Franse onderzoekautoriteit voor de luchtvaart, heeft een onderzoek ingesteld naar de crash.

De crash gebeurde met de Airbus AS350 B Écureuil met registratie F-GIBM en serienummer 1424. Het toestel is gebouwd in 1981 en eigendom van BPCE Lease en in operatie bij Dolijet, een bedrijf waarvan Olivier Dassault de president is. 

 

Olivier Dassault

Olivier Dassault was de oudste zoon van Serge Dassault (zie foto links - website Olivier Dassault) en volgde zijn vader op in het bekende luchtvaartbedrijf Dassault.

Naast burgervliegtuigen zoals de Falcon bouwt Dassault ook militaire toestellen, zoals de Mirage en de Rafale. 

Zijn vermogen wordt geschat op zowat €5 miljard en daarmee was hij een van de rijkste Fransen. 

Dassault was naast miljonair ook volksvertegenwoordiger voor Franse partij Les Républicains (LR). Olivier Dassault was de enige piloot ter wereld die een licentie had op alle alle vliegtuigen van het gamma Dassault Falcon 28.

 

Foto: F-GIBM op Kortrijk Wevelgem 23 juli 2018 - copyrights: Geert Diopere - met onze dank.

 

Naschrift 9/3/2021

De BEA (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses pour la Sécurité de l'Aviation civile), de Franse onderzoekautoriteit voor de luchtvaart, is deze ochtend gestart met zijn onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Er werd een drone ingezet om de plaats van de crash zorgvuldig in kaart te brengen. Getuigen en de Franse Gendarmerie werden ondervraagd (zie foto rechts).

Vandaag werden ook de onderdelen verzameld om te transporteren naar de hangaars van de BEA voor verder onderzoek.   

 

Naschrift 12/03/2021

De Bea heeft een link geopend naar haar onderzoek. Voorlopig nog geen informatie beschikbaar, de enige info is: "helikopter gecrasht bij het opstijgen".

Je kunt de link hier vinden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *