Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: NH-90 NL en Australie - EHang in Parijs

Kort nieuws: NH-90 NL en Australie -  EHang in Parijs

Verongelukte Nederlandse NH-90 wordt niet vervangen

Defensie gaat de verongelukte NH90 NFT helikopter N-234, die voor de kust van Aruba in zee stortte, niet vervangen. De vloot zal met 19 NH90 helikopters verder gestationeerd blijven in Den Helder op het vliegkamp De Kooy. Bij de crash met de NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen. 

 

NH90 helikopters in Australië aan de grond

De 47 Australische Taipan helikopters  (MRH-90's, een aangepaste NH90) zijn afgelopen week aan de grond gehouden omwille van een veiligheidsrisico. Er is onduidelijkheid ontstaan over de onderhoudsplan van de helikopters in het IT support systeem. Dit zou tot gevaarlijke situatie's kunnen leiden.   

De Australische Defensie verklaarde dat het leger nauw samenwerkte met Airbus om het euvel op te lossen. De NH90 vloot werd in 2019 ook al eens aan de grond gehouden in Australië na een voorzorgslanding van een NH-90 omwille van excessieve straatrotor vibratie. Ook de 'NH-90' type helikopters kregen, net als de Nederlandse NH-90 marineversie problemen met corrosie. 

De Australische NH-90 helikopters zijn in Australië gebouwd onder licentie van NH Industries. Airbus Helicopters was de 'lead vendor' voor deze toestellen. (Foto copyright: Australian Army -  WO2 Max Bree)

 

EHang in Parijs

Van afgelopen woensdag tot en met zaterdag was het Chinese EHang, een van de marktleiders op gebied van AAV (autonomous aerial vehicle) aanwezig op de VivaTech 2021 beurs en conferentie in Parijs. De stand van EHang werd onder andere bezocht door de Franse president Macron en zijn minister voor Onderwijs, Onderzoek en Innovatie, Frederique Vidal.

VivaTech 2021 is de vijfde uitgave van Europa's grootste startup tech-event. Dit jaar was CEO Tim Cook van Apple een van de 'key note' sprekers. Mr Huazhi HU, stichter en CEO van EHang stuurde onderstaande video naar Parijs. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *