Bezig met laden...

Logboek

Update over de ontwikkeling van de Hill HX50

Update over de ontwikkeling van de Hill HX50

Twee maand na de vorige update was het team van Hill Helicopters present met een nieuwe presentatie over de voortgang van de ontwikkeling van de Hill HX50 helikopter.

Ondertussen heeft de verkoop van dit ontwerp niet stilgestaan. Minder dan twee jaar na de publieke aankondiging van de HX50, op 24 augustus 2020, zijn er reeds 627 Hill helikopters verkocht. 546 van het type Hill HX50 (private helikopter) en 111 van het type HC50 (CAA/FAA gecertificeerde helikopter). Dergelijke effectieve verkoopsaantallen zijn ongezien in de helikopterindustrie en slaan de experten met verstomming. 

Chief Engineer en eigenaar Jason Hill zweert bij de verticale integratie van de HX50 waardoor hij niet alleen de ontwikkelingswerkzaamheden en de kostprijs van de helikopter onder controle kan houden maar ook de volledige productie en naverkooporganisatie. Maar het blijft een huzarenstuk om alle kennis binnen te halen op zowel ontwikkelingsgebied als productie van bijvoorbeeld de turbinemotor GT50, de gearbox, de glass cockpit en de composiet cabine en romp. De verticale integratie is zeker een groot voordeel maar geen enkele gevestigde waarde in de helikopterindustrie heeft dit ooit met succes kunnen voordoen. 

De tijdslijn van de ontwikkeling van het eerste prototype is intussen bijgesteld. In de eerste aankondigingen was voorzien om met het eerste prototype eind 2022 de eerste testvluchten te doen. Nu plant Hill om het prototype af te werken in de periode maart/juni 2023 en de eerste vluchten uit te voeren in de periode september/december 2023. De eerste productieleveringen van de HX50 zullen dus niet in 2023 maar ten vroegste rond september 2024 plaatsvinden.

De ganse presentatie van Jason Hill en de vraag- en antwoordsessie kunt u zelf bekijken in onderstaande video. U zult net als wij, en een gemeenschap van meer dan 2.000 geïnteresseerden, versteld staan van dit project. Maar zoals de Engelsen schitterend zeggen: "The proof of the pudding is in the eating", dus blijven we dit project van zeer nabij volgen en kijken we reikhalzend uit naar de maidenvlucht van dit toestel.

Volgens CEO Dr. Jason Hill gaat de eerste Hill HX50 helikopter in het najaar van 2023 de lucht in....   

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *