Bezig met laden...

Logboek

Nexus eVTOL krijgt nieuwe impuls en nieuwe CEO

Nexus eVTOL krijgt nieuwe impuls en nieuwe CEO

Kriya Shortt, senior vice president, Global Parts & Distribution, bij Textron Aviation, is benoemd tot president en CEO van Textron eAviation als opvolger van huidig CEO Rob Scholl.

Scholl heeft Textron eAviation geleid sinds de oprichting ervan als separate onderneming binnen Textron in 2022, en heeft er een team opgebouwd dat de langetermijnstrategie van Textron nastreeft: het ontwikkelen van een familie van een duurzame VTOL en vliegtuigen en het toezicht houden op de ontwikkeling en uitbreiding van Pipistrel. 

Kriya Shortt wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van Textron eAviation en zal het voornemen van Textron om de hybride-elektrische Nexus eVTOL verder te ontwikkelen en te certificeren, moeten waarmaken.

De Nexus was tot de oprichting van de Textron eAviation onderneming een ontwikkeling van Bell Helicopters maar de prioriteit voor de next-gen militaire helikopterprojecten van het Amerikaans leger maakten dat het Nexus project weinig of geen vooruitgang boekte.

Ook binnen Textron eAviation was er meer interesse voor het acquisitiebedrijf Pipistrel (met een elektrisch aangedreven vliegtuig in zijn gamma) dan wel voor de ontwikkeling van de Nexus.

Dit moet nu veranderen en eAviation wil ten laatste in 2030 met een gecertificeerd en hypermoderne eVTOL de markt veroveren. Het wil niet de eerste zijn op de markt maar wel de beste en de meest succesvolle voor zijn klanten operatoren.

Tot nu toe heeft Textron eAviation een schaalmodel van 23 procent van de (nieuwe) Nexus gebouwd en begonnen met het testen ervan in een windtunnel. Ondertussen werkt het bedrijf aan de bouw van zijn eerste volledige prototype, dat naar verwachting in 2024 met vliegtesten met dat vliegtuig zal beginnen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *