Bezig met laden...

Logboek

Er staat weer een Alouette III te pronken in Soesterberg

Er staat weer een Alouette III te pronken in Soesterberg

Sinds woensdag 6 Februari staat bij het vliegdorp aan de provinciale weg te Soesterberg een militaire helikopter op een hoge mast.

Het is een Alouette III helikopter van de Koninklijke Luchtmacht. De bergingsdienst van de luchtmacht plaatste de helikopter aandenken aan de nauwe band tussen Soesterberg en de luchtmacht.

De Alouette vloot is in het verleden ingezet voor reddingsmissies boven de Wadden- en Noordzee. Ook werd het toestel gebruikt bij tactische vluchten in diverse uitzendgebieden als Irak, het voormalige Joegoslavië en Cambodja. De laatst overgebleven exemplaren vervoerden de laatste jaren dikwijls de leden van de Koninklijke familie.

De luchtmacht nam de laatste 4 Alouettes uit dienst op 15 December 2015 en zou deze verkopen, ze werden intussen gestockeerd op Gilze-Rijen. Eentje werd nu geschonken aan de gemeente Soesterberg. Soesterberg was de gedurende 100 jaar een belangrijke basis van de Nederlandse luchtmacht een sloot in 2008 zijn deuren.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *