Bezig met laden...

Logboek

Helikopters op Fly-Inn van de Limburgse Vleugels

Helikopters op Fly-Inn van de Limburgse Vleugels

We zitten volop in het airshow seizoen. Met dit super weertje is iedere airshow weer een hoogdag voor de vliegerij en regelmatig worden de helikopterliefhebbers ook niet vergeten.

Het voorbije weekend was er de jaarlijkse Fly-Inn van de Limburgse Vleugels op het vliegveld Zwartberg (Genk). Het werd een prachtige Fly-Inn met knappe demonstraties.

Er waren weer een paar leuke helikopters voorzien en de komst van de Seaking helikopter was aangekondigd, als onderdeel van zijn Farewell tournee. Maar de Seaking moest in het weekend een NH-90 vervangen als SAR helikopter op de basis Koksijde en kon dus geen afscheid komen nemen van zijn publiek in Zwartberg. Begin volgend jaar is het finaal voorbij voor de meest bekende helikopter van de Benelux.

Wel zagen we volgende helikopters:

  • OO-PEE, een zeer mooie Bell 47G-2, die eerder dit jaar in het Belgisch register werd ingeschreven en origineel vloog bij het Franse Leger ALAT (Aviation Legere de l'Armee de Terre) met call sign 1623.
  • OO-LEV, een 22 jaar oude Schweizer 269C met Genk Zwartberg als home-base 
  • een gyrocopter   

Zoals altijd was de Fly-Inn van de Limburgse Vleugels een groot succes met een mooie opkomst! Proficiat aan Michel Notelaers en zijn team.

met dank aan Jef Pets (www.lunak.be) voor de knappe foto's

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *