Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters levert eerste H225 Caracal voor Singapore Air Force

Airbus Helicopters levert eerste H225 Caracal voor Singapore Air Force

De RSAF (Republic of Singapore Air Force) heeft haar eerste Airbus H225M in ontvangst genomen.

Het is de eerste H225M uit een bestelling die Singapore in 2016 ondertekende. Deze bestelling van 32 Super Puma's voor een totale prijs van 1 miljard dollar werd iets later bevroren naar aanleiding van de fatale crash in Bergen (Noorwegen). Het is niet duidelijk of Singapore nadien de volledige bestelling van 32 H225M heeft bevestigd. 

Zowel Singapore als Airbus Helicopters hebben nauw samengewerkt om ondanks de Covid-19 problematiek de levering te laten doorgaan. 

Airbus Helicopters CEO, Bruno Even, benadrukte de goed relatie met de RSAF die 50 jaar geleden begonnen is met de levering van de eerste Aerospatiale SA316B, de Alouette III. 

De vloot Airbus H225M is voorzien om een groot aantal rollen te vervullen. Naast de puur militaire missies zal de H225M ook worden ingezet als SAR helikopter, HEMS en als ondersteuning bij humanitaire hulp en rampenbestrijdingsoperaties.

Airbus Helicopters heeft in het totaal reeds 104 H225 helikopters gebouwd. Samen hebben die reeds 143.000 vlieguren gemaakt bij militairen in Frankrijk, Brazilië, Indonesië, Maleisië, Mexico, Thailand en Koeweit.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *