Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Airbus & Mercedes Benz - NH90 vloog 2000u - NH90's (NL) trainen in Cornwall

Kort nieuws: Airbus & Mercedes Benz - NH90 vloog 2000u - NH90's (NL) trainen in Cornwall

Airbus en Mercedes werken verder samen aan de ACH145 Mercedes Style helikopter 

Op de European Rotors hebben Airbus Corporate Helicopters (ACH) en Mercedes-Benz hebben een verlenging ondertekend van hun succesvolle samenwerking die het concept van partnerschappen tussen de auto- en de helikopterindustrie in 2010 introduceerde.

Sinds de lancering zijn 26 unieke exemplaren van de ACH145 Mercedes-Benz Style Edition verkocht en de bedrijven onthulden op de European Rotors Show in Keulen dat er al een facelift van de ACH Mercedes Style helikopter aan de gang is om de hedendaagse ontwerpwaarden beter te weerspiegelen.

De tweemotorige ACH145 biedt normaal plaats aan vier tot acht passagiers in een compact formaat dat bijzonder geschikt is voor de jachtmarkt en heeft onlangs geprofiteerd van een nieuwe rotor met vijf bladen die meer comfort in de cabine en 150 kg extra nuttige lading biedt.

Gorden Wagener, Chief Design Officer Mercedes-Benz zei: “We kijken terug op een succesvolle samenwerking die al een decennium heeft geduurd en nu kijken we uit naar de volgende evolutionaire fase. Onze vormentaal van de "Sensual Purity", die ons leidt bij het ontwerp van al onze producten, is in lijn gebracht met de uitdagingen die het ontwerp van een helikopterinterieur met zich meebrengt. Het belichaamt ons begrip van luxe die nu ook in de lucht hangt.”

Wagener voegde toe: “Het toepassen van Mercedes-Benz design-DNA op de ACH145 was een plezierige en zeer bevredigende ervaring. De nieuwe facelift zal een verbeterde ervaring bieden voor alle klanten. Ik kijk er erg naar uit om uiteindelijk de evolutie te onthullen waaraan we hebben gewerkt.”

 

NH90 van RNZAF eerste ter wereld die 2000u gevlogen heeft.

De NH90 TTH met registratie NZ3302, gebaseerd op Ohakea, Nieuw Zeeland, heeft als eerste NH90 wereldwijd de kaap van 2000 vlieguren overschreden. 

De RNZAF (Royal New Zealand Air Force) stelt in de aankondiging dat de hoge beschikbaarheid van de NH90 mogelijk maakt dat de NH90 meer vlieguren kunnen maken dan eender welk land die de NH90 gebruikt. De hoge beschikbaarheid is volgens de RNZAF de verdienste van haar onderhoud, logistiek & engineering teams. Wel is het zo dat een NH90 wordt gebruikt als bron voor wisselstukken en slijtageonderdelen. 

Deze NZ3302 is geleverd op 6 december 2011 en draagt het constructienummer 1206/TNZA02. RNZAF heeft in het totaal 9 NH90 TTH helikopters in dienst bij het 3 Squadron vanop haar basis Ohakea. Ze dragen de callsign Warrior. 

 

Nederlandse NH90 helikopters trainen in Cornwall

Afgelopen week waren twee NH90's van de Nederlandse Luchtmacht op training voor onderzeebootbestrijding voor de kust van het Britse Cornwall. Het was, door de corona pandemie, sinds begin 2020 geleden dat de Nederlandse NH90's daar konden trainen. Deze keer waren de NH90's gedurende twee weken in de UK. 

Luitenant-commandant Friso Feenstra, de commandant van het detachement en hoofd van de tactische training van het 7 Squadron DHC, zei tegen 'The Packet' dat de bemanningen de diepe wateren voor de kust van Cornwall gebruiken om hun vaardigheden op het gebied van de bestrijding van onderzeeërs aan te scherpen, en dat ze hebben samengewerkt met de HMS Portland en de Corvette FGS Erfurt van de Duitse marine.

Een woordvoerder van RNAS Culdrose zei: “Als thuisbasis van de Britse helikoptervloot voor onderzeebootbestrijding, is het geweldig om samen te werken met onze NAVO-bondgenoten die gespecialiseerd zijn in dezelfde operaties.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *