Bezig met laden...

Logboek

Leonardo start het jaar met succes: verkoopt 130 trainingsheli's aan de US Marines

Leonardo start het jaar met succes: verkoopt 130 trainingsheli's aan de US Marines

Leonardo kon zich geen mooier start van 2020 dromen, een echt gelukkig nieuwjaar! 

Het kreeg eergisterenavond van de Amerikaanse Marine de boodschap dat ze het contract krijgen voor de bouw van de trainingshelikopters, het project AHTS (Advanced Helicopter Training System). De Leonardo TH-119 IFR krijgt binnen de Amerikaanse Marine de codenaam trainingshelikopter TH-73A. Het zal de huidige trainingshelikopter, de Bell TH-57 Sea Ranger, vervangen. 

In eerste deel van het contract gaat over 32 stuks van de TH-73A helikopter voor een bedrag van $176,5 miljoen. Het totale contract gaat over de levering van 130 helikopters van het type TH-73A voor een totale waarde van $648,1 miljoen. De eerste leveringen starten al later dit jaar en lopen door tot 2024.  

De TH-73A zal geproduceerd en geassembleerd worden in de fabriek van Leonardo in het Amerikaanse Philadelphia. De TH-73A is door Leonardo ontwikkeld op basis van haar nieuwe AW109 Trekker. Deze is uitgerust met moderne avionics: de vier schermen van de Genesys Aerosystems cockpit. Leonardo stelde in haar aanbieding dat de mono-turbine TH119, een bi-turbine vermogen levert aan een veel goedkopere aankoopprijs en veel lagere onderhoudskost.

De Marine plant dat de TH-73A helikopter tot minstens 2050 als trainingshelikopter in dienst zal blijven. Het toestel zal dienen op piloten op te leiden die zowel op helikopters als op tiltrotors van de US Navy zullen vliegen. Ze zullen gebaseerd worden op het Naval Air Sation Whiting Field in Milton, Florida.  

Verliezende concurrenten in dit project zijn Bell die met de mono-turbine 407GXi de opvolger van de Bell TH-57 wilde leveren en Airbus die de H135 voorstelde. Nadeel voor Airbus was dat ze met de H135 een veel duurdere bi-turbine moest aanbieden en blijkbaar waren de 'best-value trade-off' criteria daardoor sterk in hun nadeel.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *