Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Airbus H125 - Robinson en email fraude - 100 stuks Bell AH-1Z Viper - S-70 Firehawk

Kort nieuws - Airbus H125 - Robinson en email fraude - 100 stuks Bell AH-1Z Viper - S-70 Firehawk

Airbus verkoopt 5 nieuwe H125-helikopters aan de politie van Phoenix (Arizona)

De politie van Phoenix (US) gaat haar helikoptervloot upgraden met vijf nieuwe H-125 helikopters. De eerste leveringen zijn voorzien in 2022. Na een grondige analyse werd gekozen voor de Airbus H-125 ook al omdat deze probleemloos kan vliegen in de hoge temperaturen die voorkomen in de staat Arizona.  

De H125 staat bekend om zijn vermogen, veelzijdigheid en uitstekende prestaties in warme en hoge omstandigheden en is voorzien van dubbele hydraulica, tweekanaals FADEC, een crashbestendig brandstofsysteem en geavanceerde 'glass cockpit'-displays. De H125 is goed voor bijna de helft van alle medium eenmotorige helikopters die de afgelopen tien jaar zijn geleverd voor politiemissies in Noord-Amerika.

De H-125 wordt gebouwd in de productiefaciliteit van Airbus Helicopters, Inc. in Columbus, Mississippi, door een team bestaande uit 40% Amerikaanse veteranen.

 

Robinson en email fraude

We kregen van Robinson een waarschuwing dat een hacker het email adres van de Robinson Helicopter Company Accounts & Credit Control Manager, Dot Abbott, gebruikt om de betaling op te eisen van zogenaamde openstaande rekeningen.

Robinson waarschuwt zijn klanten dat deze e-mails niet rechtmatig zijn en zeker niet opgevolgd moeten worden. Mocht je twijfelen aan bepaalde e-mails gelieve dan contact op te nemen met het Robinson Accounting Department.
Blijkbaar ontkomen we ook nergens meer aan email fraude en phishing. Wees op je goede!

 

Bell levert zijn 100e AZ-1Z Viper aan de Amerikaanse mariniers

Bell heeft zijn 100e opeenvolgende tijdige levering uitgevoerd van een Bell AZ-1Z Viper aan het US Marine Corps. Bell en zijn Team Viper-partners werken samen met het US Marine Corps H-1 Light/Attack Helicopter-programma (PMA-276) om geïntegreerde oplossingen te bieden en de dodelijkheid en paraatheid in gevechten te vergroten.

Naast het op tijd leveren van productievliegtuigen, ondersteunt Bell direct gepland onderhoud. Het bedrijf werkt ook aan nieuwe capaciteitsupgrades om de mariniers uit te rusten met de meest recente en geavanceerde technologie die beschikbaar is.

Bell werkt momenteel aan het US Marine Corps Program of Record (POR) en verwacht de productie van Marine Corps H-1 tot 2022. Het productiecontract van de US Marine Corps H-1 is voor 349 vliegtuigen, bestaande uit 160 UH-1Y en 189 AH -1Z. Bell zal doorgaan met de productie deze helikopters voor buitenlandse militaire klanten, waaronder contracten voor Bahreinse AH-1Z's en een gemengde Tsjechische vloot van zowel AH-1Z's als UH-1Y's.

 

United Rotorcraft koopt vijf Sikorsky S-70 bij PZL Mielec

Sinds 2019 heeft United Rotorcraft 10 in Polen gebouwde Sikorsky S-70 helikopters aangepast voor brandbestrijding en geleverd aan brandweerlieden in Californië. Twee van deze Firehawk-vliegtuigen dienen bij de brandweer van Los Angeles County, zeven bij de staat Californië (Cal Fire) en één bij de brandweer van de stad San Diego. 

United Rotorcraft bouwt een externe watertank van 3.785 liter (1.000 gallon) aan de S-70 helikopter, een verlengd landingsgestel om de tank te herbergen en een intrekbare snorkel die de tank in minder dan een minuut kan bijvullen. Andere aanpassingen zijn onder meer een reddingslift, zitplaatsen voor het vervoer van maximaal 12 volledig uitgeruste grondbrandweerlieden en medische apparatuur.

United Rotorcraft heeft nu nog eens 5 stuks Sikorsky S-70 gekocht die bij de Poolse PZL Mielec worden gebouwd, een dochtermaatschappij van Sikorsky. Eén van de vijf toestellen is reeds verkocht aan de staat Colorado. 

Het stijgende aantal bosbranden, die een gevolg zijn van de opwarming van de aarde, heeft de vraag naar brandblushelikopters sterk doen stijgen en men verwacht dat dit ook in de komende jaren verder zal stijgen. Dit zou goed nieuws moeten zijn voor Sikorsky dat het de laatste jaren moeilijk heeft om zijn burgerhelikopters aan de man te brengen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *