Bezig met laden...

Logboek

Israel dicht bij aankoop van 14 V22 Osprey helikopters

Israel dicht bij aankoop van 14 V22 Osprey helikopters

Het Israelische ministerie van Defensie plant de aankoop van 14 - vrij dure - Boeing V-22 Osprey tiltrotors. Het heeft daarvoor een officiele prijsaanvraag ingediend bij de Amerikaanse autoriteit. 

Met de aankoop en bijhorende onderdelen en diensten zou een bedrag van meer dan $2,3 miljard gemoeid zijn. De stafchef van het Israelische leger, Luitenant - Generaal Aviv Kochavi wil deze tiltrotor aankopen voor het uitvoeren van speciale missies waar de snelheid gecombineerd met het verticaal opstijgen en landen een noodzakelijke vereiste is.

Het Israelische leger is bezig met de aanpassing van zijn helikopters aan de moderne technologieen, en mogelijke aankoop van de tiltrotor alsmede een aantal zware transporthelikopters passen in deze planning. Voor de transporthelikopters verkiest het Israelische leger de Boeing Chinook CH-47F/G.

De directeur van Boeing’s Vertical-Lift Global Sales & Marketing, Rick Lemaster, bevestigde reeds eerder dat Israel grote interesse heeft in de V-22 Osprey. Hij verwacht dat de bestelling van Israel voor September 2020 zal worden afgerond. Wanneer de toestellen kunnen worden geleverd zei Lemaster er niet bij.

Op vandaag is Japan het enige land , buiten de US, waar de V-22 Osprey in gebruik is.

Foto coprights: Helispot

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *