Bezig met laden...

Logboek

Leonardo gaat extra militaire AW119Kx helikopters leveren aan Israel

Leonardo gaat extra militaire AW119Kx helikopters leveren aan Israel

Het Israëlisch leger koopt onder een Amerikaanse FMS (Foreign Military Sales) overeenkomst en met het Amerikaanse leger als contract partner een onbekend aantal nieuwe AW119Kx helikopters ten belope van $ 29 miljoen USD. De helikopters zullen volledig worden geproduceerd in Leonardo's fabriek in het Amerikaanse Philadelphia.

Het succes van de AW119 bij de defensieoperatoren en binnenlandse veiligheidsoperatoren neemt de laatste jaren toe in veel landen. Het toestel is reeds in gebruik in de VS, Portugal, Finland, Letland, Brazilië, Ecuador en Zuid-Korea.

Het Israëlische Ministerie van Defensie is reeds een AW119Kx-klant. In 2019 tekende het een overeenkomst met Leonardo voor een uitgebreide reeks geïntegreerde trainingsmogelijkheden voor defensie, waaronder zeven AW119Kx mono-turbine helikopters die ook in de Verenigde Staten worden geproduceerd. Het uitgebreide trainingsprogramma omvatte daarnaast ook: 

  • volledige vluchtsimulatoren en andere trainingsapparatuur,
  • nieuw gebouwde faciliteiten
  • een ondersteuningspakket van 20 jaar.

De multirole Leonardo AW119, een best-in-class eenmotorige helikopter, is succesvol gebleken in de afgelopen jaren voor zowel opleidings- als operationele missieprofielen. In 2020 heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie een contract getekend voor maximaal 130 AW119's ter vervanging van de verouderde Bell TH-57 Sea Ranger als de primaire trainingshelikopter voor de Amerikaanse marine, het marinierskorps en de kustwacht. Tot op heden zijn er reeds 104 eenheden in bestelling.

De Portugese luchtmacht heeft een vloot van vijf Leonardo AW119's voor training, MEDEVAC, troepentransport en korte afstand maritieme SAR en kan ook worden gebruikt voor brandbestrijding. 

De veelzijdige AW119 beschikt over zowel VFR- als IFR-compatibele avionics voor verbeterd situationele bewustzijn, missie-effectiviteit en veiligheid, waardoor operators verschillende opties hebben om aan hun specifieke noden te voldoen. Het type levert uitstekende algemene prestaties met een sterke vermogensmarge en de grootste cabine in zijn categorie, geschikt voor maximaal zes passagiers, afhankelijk van de configuratie.

Leonardo heeft meer dan 470 AW119 helikopters tot op heden verkocht.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *