Bezig met laden...

Logboek

Nederland en Belgie nemen deel aan Hot Blade 2021 in Portugal

Nederland en Belgie nemen deel aan Hot Blade 2021 in Portugal

HOT BLADE 2021, een helikopteroefening voor de 5e keer georganiseerd onder de paraplu van het 'Helicopter Exercise Program' (HEP) van het European Defence Agency, is op 16 juni van start gegaan op de vliegbasis Beja in Portugal. Hot Blade 2021 duurt tot 30 juni. 

In totaal nemen 23 luchteenheden (15 helikopters + 8 vaste vleugels) en zo'n 550 militairen uit vijf landen - Oostenrijk, België, Nederland, Slovenië en Portugal - deel aan deze oefening die wordt georganiseerd door de Portugese luchtmacht. 

De belangrijkste focus van de oefening is bemanningen in staat te stellen operaties te oefenen in verschillende omgevingen tijdens dag- en nachtvluchten, waarbij de uitdagende omstandigheden worden nagebootst die de deelnemende strijdkrachten naar verwachting zullen tegenkomen wanneer ze worden ingezet in verschillende operatiegebieden.  

Programma 

  • Deelnemende bemanningen zullen dag en nacht diverse missies vliegen en onder meer Air Assault (AA), Special Operations Aviation (SOA), Combat Service Support (CSS), Close Air Support (CAS) inclusief Urban CAS en Emergency CAS, Convoy, Verkenning en Surveillance, Combat Search and Rescue (CSAR), Personnel Recovery (PR), Medical Evacuation (MEDEVAC) en Casualty Evacuation (CASEVAC).  
  • Ze zullen ook speciale procedures trainen, zoals marshalling-procedures, snel touw- en abseilentechnieken, Special Patrol Insertion/Extraction (SPIE) en lucht-tot-grond live-vuren (helikopterdeurgeschut en sluipschuttertraining). 
  • HOT BLADE 2021 biedt ook mogelijkheden om multinationale en nationale vorming en training te oefenen met de Special Operations Forces (SOF)-eenheden (infiltratie en exfiltratie) en de vaardigheden van de bemanning te verbeteren in het gebruik van de HEP Standard Operating Procedures (SOP) en COMAO-planningsprocedures in de uitvoering van vluchtplanning en operaties. 

Acht instructeurs uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Zweden die zijn opgeleid in EDA's Helicopter Tactics Instructors Course (HTIC), vergezeld van een instructeur uit Nederland die is opgeleid in de Dutch Helicopter Weapons Instructor (HWI)-cursus, vormen samen het HOT BLADE 2021 Mentor Team, klaar om de multinationale bemanningen te ondersteunen bij de voorbereiding en uitvoering van de uitdagende COMAO-missies.

EDA's Chief Instructor (CI) Team zal de rest van de componenten van het Mentor Team beheren en begeleiden om consistentie te garanderen en de best mogelijke opname van eerdere lessen die zijn geleerd in andere programma's en tijdens de implementatie. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *