Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters zet snelheidsrecord met de Mi-171A2

Russian Helicopters zet snelheidsrecord met de Mi-171A2

Russian Helicopters heeft het Russische snelheidsrecord voor civiele helikopters scherper gesteld. Met de vrij nieuwe Mi-171A2 werd een recordsnelheid bereikt van 268km/h (= 144,7 knots) over een afstand van 1,6 km. Het record werd bereikt op een minimum tegelaten hoogte van 20 meter boven de grond. 

Nadat een paar testvluchten hoopgevend resultaten lieten optekenen kon het team van de Russian Helicopters fabriek van Ulan-Ude Aviation (U-UAZ) na de derde poging deze snelheid bereiken gedurende het 'Baikal Mile Festival of Speed'.

De Mi-171A2 heeft het beste van de vermaarde Mi-8 en Mi-17. Het toestel kan vliegen bij extreme temperaturen van -50°C tot +50°C. Het toestel is uitgerust met VK-2500PS-03 turbines en heeft de modernste glass cockpit en communicatieapparatuur aan boord.

Het Russische 'Book of records' overhandigde het recorddiploma aan Leonid Belykh, Managing Director van U-UAZ. De helikopter is gecertificeerd in categorie A, de hoogste veiligheidsklasse. Naast Rusland is de Mi-172A2 reeds gecertificeerd in India en Colombia. Russian Helicopters heeft ook certificaties voor de Mi-172A2 aangevraagd in China, Zuid-Korea, Brazilie, Mexico en Peru en plant nog meer landen. 

Het officiele FAI wereldrecord voor helikopters staat op naam van een militaire helikopter. Op 11 augustus 1986 vlogen Trevor Eggington en co-piloot Derek J Clews, over Glastonbury, Somerset, Engeland in een Westland Lynx demonstrator een snelheid van 400.87 km/h (=216.45 knots).

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *