Bezig met laden...

Logboek

EHang eVTOL's positief in de Chinese pers maar treuzelt met jaarverslag 2020

EHang eVTOL's positief in de Chinese pers maar treuzelt met jaarverslag 2020

Het was deze week weer een rollercoaster voor EHang, een van de 'marktleiders' in eVTOL-industrie.

Wij blijven deze Chinese onderneming van dichtbij volgen omdat het de eerste onderneming is die en vliegende toestellen heeft, en heel veel oplossingen toont met zijn eVTOL's en tegelijk ook op de beurs is. Dit laatste is interessant omdat het op de Amerikaanse beurs is genoteerd en daardoor bepaalde informatieverplichtingen heeft die ons inzicht geeft in de financiële keuken van de eVTOL industrie.

Nadat het EHang aandeel op de beurs op 12 februari 2021 een recordwaarde bereikte van $129,8 viel het 4 dagen later terug naar $46.3 toen analist Wolfpack de onderneming beschuldigde van frauduleuze omzetten en informatie. EHang weerlegde deze info maar toch voelden veel aandeelhouders zich bedrogen en dreigen er nu tientallen rechtzaken tegen het management. Gisteren 25 maart 2021 sloot het aandeel nog maar eens lager en is het nu maar $35,81 waard. 

Overigens is het meer dan tijd voor EHang om zijn jaarcijfers 2020 neer te leggen en duidelijkheid te verschaffen. Vorig jaar legde EHang zijn jaarcijfers neer op 24 maart maar tot op heden heeft het management nog geen aankondiging gedaan van de datum wanneer ze de jaarcijfers 2020 zal bekendmaken. Op zich geen goed teken, in dergelijke omstandigheden verwacht men van het management minstens een datum van de publicatie.   

 

Positief nieuws uit de Chinese pers

Op de Chinese website van NetEase verscheen een artikel over een belangrijke investering door de stadsprefectuur van Hezhou in een nieuwe fabriek voor EHang.

Volgens dit artikel zou de stadsprefectuur niet minder dan 2 miljard yuan (= €260 miljoen) investeren in de nieuwe fabriek van EHang als onderdeel van een project in Hezhou om er een wereldstad van de autonome vliegtuigindustrie te bouwen, en de ontwikkeling van stedelijk luchtvervoer (UAM) Industriële ontwikkeling en commerciële exploitatie te ondersteunen. Verwacht wordt dat de eerste reeks projecten tegen het einde van 2021 zal zijn voltooid en in gebruik zal worden genomen, wanneer Hezhou 's werelds eerste slimme stad zal worden met gecommercialiseerde exploitatie van autonome voertuigen.

Hezhou heeft intussen een eerste batch van 20 toestellen EH216 in gebruik genomen.

Burgemeester en lid van het partijbestuur, Lin Guan vertelde: "Hezhou en Ehang Intelligent zullen samenwerken om de onbemande vliegtuigindustrie voor stedelijk luchtvervoer te cultiveren en te ontwikkelen. Deze heeft een goede basis en mooie vooruitzichten. Hezhou zal de planning en bouw van het onbemande luchtvaartuigindustrieterrein versnellen voor de productie van een reeks producten, die veel worden gebruikt in het stedelijk luchtverkeer, stedelijke brandbeveiliging, logistiek en transport, toerisme, noodhulp en andere gebieden. 

Opmerkelijk is dat EHang zelf van deze investering geen gewag maakt op haar website of via een persbericht.

Naschrift 27/3/2021: Op de Twitter account van EHang werd dit nieuws intussen bevestigd - het aandeel verloor op 26/3 nogmaals 3,3% aan waarde.

 

Positief nieuws van FromGeek.com

De website FromGeek.com bericht uit doorgaans goed geïnformeerde bronnen dat EHang een order heeft ontvangen van 50 eVTOL's van het type EH216 bestemd voor Zuid-Koreaanse klanten. Als dit bevestigd wordt is dit order de grootste ooit (qua aantal toestellen) in de eVTOL industrie wereldwijd. Onduidelijk is wel wie de eindklant voor dit order is. De toestellen zouden ingezet worden als commerciële luchttaxi.

Ook hier is het opmerkelijk dan EHang hier zelf nog niets van heeft aangekondigd. 

 

Spaanse journalisten gaan in China met de EHang vliegen

Ook in Spanje is er veel interesse voor de eVTOL business en voor EHang. Twee journalisten gingen naar China om daar zelf de EHang eVTOL te testen en met eigen ogen de installatie's van EHang te gaan bekijken. Kijk zelf mee in de onderstaande video.

 

Conclusie

De speculatie rond EHang blijft maar duren. Ook al het feit dat er geen krachtig signaal komt van het management is een teken aan de wand. We verwachten meer duidelijkheid als de geauditeerde resultaten over het boekjaar 2020 zullen worden vrijgegeven. We vragen ons af of het Chinese EHang er wel goed aan doet om op de Amerikaanse kapitaalmarkt te noteren. 

De op stapel staande rechtzaken in de US tegen het management zullen deze ook verplichten met duidelijke antwoorden te komen. En laat ons hopen dat EHang met klare en duidelijke antwoorden kan komen die een einde maken aan de onzekere situatie van de onderneming. Als dit niet het geval is zou een schrapping door de Nasdaq wellcht dichterbij kunnen komen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *