Bezig met laden...

Logboek

DRF Luftrettung viert haar 50e verjaardag

DRF Luftrettung viert haar 50e verjaardag

De Duitse DRF Luftrettung viert haar 50e verjaardag. Een van de eerste organisaties voor medische urgentiehelikopters in Europa werd opgericht op 6 september 1972 op de luchthaven van Stuttgart en in maart 1973 vertrok de eerste helikopter voor een reddingsoperatie. De foto hieronder toont de door DRF gecharterde Alouette III op zijn eerste missie in maart 1973.

"We hebben besloten om de 50e verjaardag van onze oprichting te vieren.", benadrukt Dr. Krystian Pracz, de huidige CEO van DRF Luftrettung. "Onze focus is sinds ons begin steeds onze patiënten geweest in van alles wat we doen, nooit wijzelf als organisatie. Als we terugkijken op vijf decennia DRF Luftrettung, zijn we dankbaar en trots dat we deze weg hebben kunnen bewandelen en zoveel mensen hebben kunnen helpen. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om al onze partners en medewerkers te bedanken die onze ontwikkeling tot een van de toonaangevende luchtreddings-diensten in Europa hebben ondersteund.”

Belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van de non-profitorganisatie DRF Luftrettung waren de ingebruikname van Duitslands eerste intensieve zorgtransporthelikopter in München in 1991, het eerste gebruik van nachtzichtapparatuur bij civiele reddingsoperaties vanaf 2009 en de ingebruikname van de 's werelds eerste Airbus H145 helikopter in 2015. 

Het pad naar de oprichting

Met de toenemende massale motorisering steeg het aantal verkeersdoden tot een record van bijna 20.000 per jaar in 1970. Om deze onhoudbare situatie tegen te gaan, werd op 6 september 1972 de huidige DRF Luftrettung opgericht onder de naam "Deutsche rescue flight watch e. V. German Air Rescue" - afgekort "DRF". Op 19 maart 1973 voerde de DRF-luchtreddingsdienst in de omgeving van Stuttgart de eerste missie in zijn geschiedenis uit. 

Tegenwoordig gebruikt de DRF Luftrettung Groep meer dan 50 helikopters voor urgente medische missies en het vervoer van intensive care-patiënten tussen klinieken vanop 37 stations in Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland, op 15 locaties zelfs de klok rond.

Negen helikopters zijn uitgerust met een reddingslier en worden vooral in de bergen ingezet. Alle helikopters zijn optimaal uitgerust voor de opvang van spoedeisende en intensive care patiënten. Sinds de oprichting heeft DRF Luftrettung meer dan 1.000.000 missies uitgevoerd.

Foto's © DRF Luftrettung

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *