Bezig met laden...

Logboek

Vertical Aerospace heeft VX4 prototype klaar voor maidenvlucht

Vertical Aerospace heeft VX4 prototype klaar voor maidenvlucht

Vertical Aerospace CEO, Stephen Fitzpatrick, heeft in een nota aan zijn aandeelhouders naar aanleiding van de bekendmaking van de resultaten van het tweede kwartaal 2022 bevestigd dat het een prototype op volle schaal van de VX4 klaar heeft. Het prototype heeft reeds een reeks grondtesten achter de rug en is klaargestoomd om zijn maidenvlucht uit te voeren. In zijn nota schrijft de CEO dat dit 'in de zomer' zal gebeuren.

De VX4 is een van de meest 'pre-ordered' eVTOL's en Vertical heeft een orderboek met 1.400 toestellen in bestelling. Daarmee is het een van de wereldwijde markleiders ondanks het feit dat zijn VX4 eVTOL nog nooit heeft gevlogen. Daar zou nu binnenkort verandering in komen.

In het afgelopen kwartaal heeft ook het Belgische Flyinggroup een pre-order bij Vertical Aerospace voor 50 VX4 eVTOL gedaan. Het Amerikaans American Airlines heeft meer dan 350 toestellen in bestelling en deed afgelopen kwartaal zelfs een aanbetaling voor de eerste 50 stuks.

De VX4 van Vertical Aerospace is een volledig elektrische eVTOL die gemaakt is om vier passagiers en één piloot over afstanden van meer dan 160 kilometer te vervoeren met één laadbeurt.  De topsnelheid van de VX4 is 325 km/u. Het ontwerp is voorzien met vaste vleugels en kantelbare rotoren, waarvan het bedrijf zegt dat het tijdens de vlucht 100 keer stiller zal zijn dan een conventionele helikopter.

Vertical Aerospace verwacht de certificering bij EASA en de Britse CAA tegen 2024, waarna in 2025 de eerste productiemodellen zullen worden uitgeleverd. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *