Bezig met laden...

Logboek

Airbus bespreekt deal voor 10 H145 EMS helikopters met Uzbekistan

Airbus bespreekt deal voor 10 H145 EMS helikopters met Uzbekistan

Uzbekistan wil een HEMS-dienst oprichten naar West-Europees model. Het heeft daarvoor Airbus Helicopters gecontacteerd en er zijn intussen gesprekken over een aankoopcontract voor 10 H145 EMS-helikopters. Deze info is intussen bevestigd door de persdienst van het ministerie van Volksgezondheid.

De Oezbeekse minister van Volksgezondheid Inoyatov, was hierover in gesprek met het management van Airbus Helicopters op het recente zakenforum tussen Oezbekistan en Frankrijk in Samarkand. 

Minister Inoyatov wil de medische spoeddiensten in zijn land op een Westers kwaliteitsniveau tillen en wil daarbij naast de aankoop van 10 Airbus H145 medische helikopters ook de kennis en ervaring uit Frankrijk halen. Ook voor het opleiden van traumadokters en verplegers en het implementeren van procedures van een dergelijke medische urgentiedienst kijkt de minister naar Frankrijk. 

Airbus Helicopters van zijn kant werd gevraagd om als onderdeel van zijn aanbieding voor de 10 helikopters ook de organisatie van de medische urgentie luchtvaart in bergachtige en afgelegen gebieden te adviseren. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *