Bezig met laden...

Logboek

UPDATE: Oplossing voor de Duitse Airbus Tigers die aan de grond stonden

UPDATE: Oplossing voor de Duitse Airbus Tigers die aan de grond stonden

De Airbus Tiger gevechtshelikopters van het Duitse leger kunnen weer de lucht in. 

De Bundeswehr maakte bekend dat bij de eerste Tiger helikopter een aantal bouten, die mogelijk problematisch konden worden, werden vervangen en dat het toestel op 15 Augustus vrijgegeven werd voor vliegoperatie's.

De normale vluchten met alle andere Tiger helikopters kunnen na 19 Augustus weer opgestart worden na de vervanging van de speciale bouten bij alle Tigers. Het is niet vermeld wanneer alle Tigers terug operationeel zullen zijn. De aanpassing vergt 4 uur per toestel.

Op 2 Augustus had Airbus Helicopters medegedeeld dat in de Tiger gevechtshelikopters een aantal bouten waren ingebouwd die eventueel problemen konden veroorzaken. Op basis van deze informatie besloot het Duitse leger de activiteiten met alle Tigers stop te zetten.

Op 8 Augustus werd door een expertenpanel besloten om uit voorzorg alle betreffende bouten te vervangen vooraleer nieuwe missie's te vliegen.

De Tiger helikopters van het Franse en Spaanse leger zouden niet getroffen zijn door dit probleem.

Foto copyright: Bundeswehr / S. Schuman

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *