Bezig met laden...

Logboek

Oldtimer Puma G-02 is in Belgie aangekomen - Prosit!

Oldtimer Puma G-02 is in Belgie aangekomen - Prosit!

Vorige week wisten we te melden dat een oldtimer Puma van de toenmalige Belgische Rijkswacht naar België terug zou komen. Meer konden we toen niet vertellen maar intussen is het verhaal wijd verspreid en konden zelfs de Gazet van Antwerpen en Made in Belgium het nieuws in kleuren en geuren brengen. 

De Puma G-02 is intussen terug in België nadat hij jaren bij een Zweedse verzamelaar in zijn loods stond. Het toestel is nog in goede toestand maar lang niet meer vliegwaardig. De Puma word in onderdelen naar België over de weg getransporteerd. 

Het jonge bedrijf Booze Stop uit Westerlo, opgericht en bestuurd door Kristof Van Loy en Sven Clauwers, is de nieuwe eigenaar van de Puma G-02. Booze Stop gaat de helikopter inrichten en uitbaten als mobiel bar op evenementen, opendeurdagen, bedrijfsfeesten, huwelijken, braderijen, concerten, meetings en dergelijke. (foto op website GVA)

De nieuwe eigenaars hopen de helikopter-bar tegen midden augustus "drink-klaar" te hebben voor eventen te Herentals. Een unieke gelegenheid voor de Puma-fanaten om de G-02 die sinds 1995 uit dienst is genomen, terug te zien. Van zodra we de juiste data kennen zullen we niet nalaten deze hier te melden.

We kunnen er een pintje gaan drinken en oude verhalen gaan vertellen uit de tijd van...de rijkswacht en het Lichte Vliegwezen.  

Prosit! Op gezondheid van de nieuwe eigenaars!

Foto G-02 (rechts) - copyrights Willy Henderickx - met onze dank

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *