Bezig met laden...

Logboek

Leren vliegen met de King Stallion in een speciale simulator

Leren vliegen met de King Stallion in een speciale simulator

De Amerikaanse marine breidt haar King Stallion CH-53K-training® uit met extra simulatoren, die een volledige missie bieden in een veilige, kosteneffectieve virtuele omgeving.

De Amerikaanse mariniers krijgen extra trainingsmogelijkheden om hen voor te bereiden op vliegen met de Sikorsky CH-53K heavy lift helikopter, de King Stallion. Het is de modernste en krachtigste helikopter van de Amerikaanse Defensie die in staat is om troepen en apparatuur sneller en effectiever dan ooit tevoren van schip naar kust en naar hoger gelegen terrein te verplaatsen.

Lockheed Martin zal een extra CFTD (Containerized Flight Training Device) leveren aan de Amerikaanse marine met opties voor nog eens drie simulatoren. Dit volgt op het succes van de eerste simulator die in 2020 werd geleverd aan Marine Corps Air Station (MCAS) New River in Jacksonville, North Carolina.

"De marinepiloten zijn soepel overgestapt van de simulator naar de fly-by-wire cockpit van de CH-53K en hebben missies in de vlootomgeving voltooid - zoals air-to-air tanken", aldus Flash Kinloch, Lockheed Martin, vice-president Training and Simulation Solutions. "Training in deze zeer meeslepende virtuele omgeving stelt bemanningen in staat om de volledige omvang van taken te trainen die op een veilige, kosteneffectieve en realistische manier kunnen worden uitgevoerd."

Bemanningen kunnen trainen op alle heavy lift-missies van de Mariniers, inclusief externe liftoperaties, met behulp van de vluchtsimulator die ook de verschillende omgevingsomstandigheden repliceert waarin de helikopter in realiteit zal vliegen. Deze nieuwe simulatoren helpen De US Marines snel de kritieke CH-53K Flight trainingscapaciteit uit te breiden naar meer bemanningen en deze klaar te stomen wanneer de King Stallion's in hun eenheden worden geleverd. 

De simulatoren omvatten in een aangepaste container een volledige cockpit van de CH-53K helikopter met plaats voor de piloot en de copiloot, een instructeurspost en een briefingruimte. De laatste nieuwe simulatoren bevatten upgrades die de systeemprestaties verbeteren, kostenbesparingen verhogen en nauwer aansluiten bij het CH-53K-vliegtuig voor nog meer trainingsrealisme.

De US Marines behaalden in april 2022 de IOC (Initial Operational Capability) voor de CH-53K na een succesvolle testperiode die resulteerde in meer dan 3.000 ongevalsvrije vlieguren in uitdagende omgevingen. De CH-53K CFTD bood de mogelijkheid om missiescenario's vooraf te trainen die vervolgens werden voltooid tijdens IOT&E (Initial Operational Test & Evaluation).  Ze omvatten:

  • Dag en nacht air-to-air tanken
  • Air-to-air tanken met 27.000 lb. externe belasting
  • Proefvluchten met meer dan 350 landingen
  • Vliegen in gedegradeerde visuele omgevingen

 

Foto simulator © Lockheed-Martin

Foto's CH-53K © Tom Buysse  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *