Bezig met laden...

Logboek

PHI, 3e grootste wereldwijde helikopteroperator wordt 75 jaar

PHI, 3e grootste wereldwijde helikopteroperator wordt 75 jaar

Net als de HAI of liever nu de VAI, viert PHI, de nummer drie wereldwijde helikopteroperator, zijn 75e verjaardag. 

PHI, een leider op het gebied van wereldwijde helikopterdiensten, is trots en vereerd om in 2024 haar 75-jarig jubileum te vieren. Petroleum Bell Helicopters , opgericht in Lafayette, La., in 1949 , werd later omgedoopt tot Petroleum Helicopters, Inc. en tegenwoordig bekend als PHI Group, Inc., en vestigde zich als leider in helikoptertransport voor seismische bemanningen die op zoek zijn naar olie en gas in de moerassen van Zuid-Louisiana.

Van drie Bell 47-helikopters en zeven werknemers is PHI uitgegroeid tot de standaard in wereldwijde helikopteroplossingen, ter ondersteuning van olie- en gasbedrijven, energiedistributeurs, ziekenhuizen en luchtmedische organisaties en meer.

Tegenwoordig exploiteert en onderhoudt PHI een ultramoderne vloot van meer dan 210 helikopters en heeft het meer dan 2.500 medewerkers met activiteiten over de hele wereld. 107 helikopters worden ingezet in de offshore olie- en gasindustrie. PHI is de lanceringsklant voor de Airbus H160 in Noord-Amerika (zie foto).

“PHI heeft in zijn 75-jarige geschiedenis pionierswerk verricht met vele primeurs”, aldus Scott McCarty, CEO van PHI Group. “Van het feit dat we de lanceringsklant waren voor verschillende typen helikopters tot het registreren van meer dan 12 miljoen vlieguren, PHI heeft een rijke geschiedenis van innovatie en prestaties – een geschiedenis waar we bijzonder trots op zijn om deze vandaag de dag onze activiteiten voort te zetten.” 

In de afgelopen 75 jaar is het merk PHI uitgebreid met PHI Aviation, de wereldwijde divisie voor energiediensten; PHI Air Medical, de in de VS gevestigde aanbieder van luchtambulances; Helipass, end-to-end logistieke oplossing; en PHI MRO Services, de onderhouds-, reparatie- en revisiedivisie. 

“Felicitaties aan het PHI-team met deze ongelooflijke prestatie”, aldus McCarty. “Elke medewerker – verleden, heden en toekomst – speelt een cruciale rol bij het vormgeven van ons verhaal. We kijken ernaar uit om deze mijlpaal in 2024 te vieren met onze mensen, onze klanten en partners en onze hele PHI-familie en gemeenschap.”

Het bedrijf zal zijn jubileum blijven vieren met geplande activiteiten in 2024.

“Namens alle PHI – dank aan al onze klanten, vroeger en nu, voor uw voortdurende vertrouwen. Dank aan de gemeenschappen waarin we actief zijn, omdat ze ons met open armen hebben ontvangen. En natuurlijk dank aan alle voormalige en huidige medewerkers die PHI hebben gemaakt tot wat het nu is.”

De Amerikaanse helikopteroperator PHI heeft op 18 december 2023 een lijvige (162 pagina's) prospectus ingediend bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) voor een IPO (beursintroductie) op de New York Stock Exchange. Als het aandeel op de beurs komt, zal het onder het tickersymbool ROTR met 24.267.599 uitstaande aandelen verhandeld worden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *