Bezig met laden...

Logboek

Honeywell brengt verbeterde T55 Chinook turbines op de markt

Honeywell brengt verbeterde T55 Chinook turbines op de markt

Honeywell heeft de nieuwe Chinook T55 turbine voorgesteld. Deze nieuwe versie van de legendarische T55 turbine produceert 20% extra vermogen op zeeniveau en 10% meer vermogen in extreme warmte of op hoge hoogtes. En dit extra vermogen wordt door de T55 geleverd middels 9% brandstofbesparing. Een T55 levert in zijn nieuwe versie nu 4.780 pk vermogen;  de eerste versie van de T55 in 1955 produceerde 1.600 pk, driemaal minder! 

Honeywell heeft deze upgrade van de 50 jaar oude, maar springlevende T55 turbine volledig zelf gefinancierd. Deze motor is zo ontwikkeld dat deze perfect past in de afmetingen van de bestaande T55 motoren en ook de aansluitingen zijn dezelfde gebleven. Een upgrade van een Chinook met nieuwe turbine is dan ook een vrij eenvoudige operatie.

Het extra vermogen wordt bereikt door het inbouwen van een zeer geavanceerde compressortechnologie. De extra ontwikkelde kracht zal door de Chinook worden gebruikt om meer nuttige landing te vervoeren.

De T55 turbine is reeds 57 jaar geleden in dienst genomen in de Chinook helikopters. Meer dan 6.000 T55 turbines zijn er reeds gebouwd en die hebben samen reeds 12 miljoen vlieguren gemaakt.

Honeywell ziet de nieuwe T55 als de ideale turbine voor de FLRAA, het militaire programma voor de 'U.S. Army future long-range assault aircraft'. Honeywell stelt de nieuwe T55 voor als een volledig nieuwe turbine maar heeft ook een upgrade kit om bestaande turbines aan te passen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *