Bezig met laden...

Logboek

Bell V-280 Valor toont resultaten boven de verwachtingen

Bell V-280 Valor toont resultaten boven de verwachtingen

Twee jaar na zijn maidenvlucht en na tientallen test en demovluchten heeft de Bell V-280 Valor in het totaal 150 vlieguren op zijn palmares staan. 

Volgens het Bell-management heeft de V-280 Valor prestaties geleverd die ver boven de verwachting uitkwamen. Bell is zeer trotst op de mogelijkheden en de verwezenlijkingen van het toestel. Keith Flail, benadrukte dit prestatie van zowel de helikopter als het team dat het zover gebracht heeft.

In 2019 werden de volgende mijlpalen bereikt:

  • de snelheid is nu reeds boven de 300 kts
  • hover OGE (uit grondeffect): 6.000ft bij 35° Celsius
  • lage snelheid behendigheid: volgens US Army Level 1 niveau
  • testvluchten met piloten van de US Army
  • testvluchten die meerdere dagen na elkaar duurden
  • qua timing vooruit op de planning

De testvluchten waren niet enkel het vliegen van enkele demonstraties maar vooral het operationeel testen van de mogelijkheden van de V-280 Valor binnen de infrastructuur en het missiesysteem van het Amerikaans leger. Bell wil hiermee vooral aantonen dat het testen samen met het leger in een vroeg stadium van de ontwikkeling betere en praktische oplossingen realiseert.

Bell slaat duidelijk munt uit het feit dat de V-280 Valor nu reeds klaar is voor het FVL (Future Vertical Lift) programma van het Amerikaans leger. De enig overgebleven concurrent in dit programma, de Sikorsky / Boeing SB-1 Defiant is weliswaar een iets meer revolutionair toestel maar heeft bijna twee jaar vertraging op de Bell V-280 Valor.

Het Amerikaans leger zal binnen het FVL programma tot 4.000 helikopters aankopen en zodoende zal FVL op zijn eentje de toekomst bepalen van de militaire helikopter voor de komende 4 decennia.

Foto copyrights free - auteur: Danazar

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *