Bezig met laden...

Logboek

HAI president maakt balans op van de Heli-Expo 2023

HAI president maakt balans op van de Heli-Expo 2023

Nu alle activiteiten rond de Heli-Expo 2023 gaan liggen is vond organisator HAI (Helicopter Association International) president James Viola, het tijd om de balans op te maken. 

In onderstaande video blikt hij terug op de meest succesvolle Heli-Expo ooit. De helikopterindustrie is terug van weggeweest en het bewijs daarvan zijn de tientallen aankondigingen van grote verkopen van nieuwe helikopters. Meer dan 635 exposanten hebben 12.500 bezoekers uit 97 landen kunnen verwelkomen.

Heli-Expo 2023 tekende ook voor de intrede van de nieuwe VTOL en eVTOL-generatie. Nog niet klaar om morgen te vliegen maar duidelijk klaar om de komende jaren het stedelijk luchtruim te veroveren en vooral met de stadstaxi te gaan concurreren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat HAI voor haar Heli-Expo in 2024 het thema 'Building Tomorow' heeft gekozen.

Het was tevens een 'Save The Day' voor de komende Heli-Expo 2024 die van 26 tot 29 februari 2024 in het Amerikaanse Anaheim in California zal plaatsvinden.

 

We waren zelf ook op de Heli-Expo 2023 en kunnen het succes alleen maar beamen. Uit de vele persconferenties van de spelers in de helikopterindustrie konden we de volgende gelijklopende punten oppikken:

  • De helikopterindustrie anno 2023 is in betere doen en heeft betere vooruitzichten voor de komende jaren.
  • De heropleving van de offshore olie- en gasindustrie is de drijvende kracht achter de verbetering van de helikopterindustrie (voor hoelang?)
  • SAF (Sustainable Aviation Fuel) is een dringend nodig om de helikopterindustrie te laten meevliegen maar een duurzamere toekomst
  • De moeilijkheden in de 'supply chain' hebben de onderhoudsondersteuning van de helikopters beïnvloedt en moeten dringend worden opgelost.   
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *