Bezig met laden...

Logboek

Petrobras, Braziliaanse oliemaatschappij, zoekt dringend helikopters

Petrobras, Braziliaanse oliemaatschappij, zoekt dringend helikopters

Het kan verkeren... Een paar jaar geleden werd de offshore olie-en gasindustrie bijna ten grave gedragen. En in het kielzog van deze problematiek moesten verschillende grote offshore helikopteroperatoren de boeken neerleggen om via allerlei schuldherschikkingen te kunnen overleven. Bedrijven zoals Bristow, CHC  en PHI moesten door een pijnlijk Chapter 11-proces terwijl helikopteroperatoren Babcock en NHV boven water bleven door zware inspanningen van aandeelhouders en kredietverstrekkers.

De energiecrisis die vorig jaar begon met de invasie van Rusland in Oekraïne en de daaropvolgende prijsstijgingen waren het signaal om de offshore olie- en gasplatformen overal ter wereld terug op te starten. Voor de helikopteroperatoren het startsein om een aantal helikopters af te stoffen en terug in dienst te zetten. 

Vandaag zoekt ook de Braziliaanse petroleummaatschappij Petrobras dringend extra helikoptertransporten om naar haar olieplatformen in zee te vliegen. CHC won reeds 5 contracten bij Petrobas voor helikopterdiensten in het Campos bassin. Het Campos bassin, ten noorden van Rio de Janeiro omvat 111.000 vierkante kilometer zeegebied en is het belangrijkste oliewingebied van Brazilië, het bevat meer dan 70 olievelden. 

Na de contracten met CHC heeft Petrobras nog extra helikopters nodig om medewerkers naar zijn boorplatformen te vliegen en te kunnen bevoorraden. De aanbestedingsdocumenten geven de maximale score voor de laagste prijs maar het is alsnog de vraag of de helikopteroperatoren deze keer aan te lage prijzen zullen verbranden zoals ze in het verleden deden. Het kan verkeren...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *