Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky leverde nieuwe CH-53K King Stallion aan de US Marines

Sikorsky leverde nieuwe CH-53K King Stallion aan de US Marines

Sikorsky, heeft een nieuwe Low-Rate Initial Production (LRIP) CH-53K-helikopter eerder dan contractueel verplicht geleverd aan het US Marine Corps. Deze helikopter, gebouwd in de 'digitale' fabriek van Sikorsky, is de eerste CH-53K uit het Lot 2 LRIP-contract dat in 2019 door de Amerikaanse marine is ondertekend en de zevende overal die is geleverd aan de US Marines.

Met een prijs van zowat $ 100 miljoen is de CH-53K King Stallion niet alleen de zwaarste helikopter van het Amerikaans leger maar ook de duurste. De heavy-lift capaciteiten van de CH-53K overtreffen alle andere helikopters van de Amerikaanse Defensie en is de enige heavy-lift helikopter die tot na 2032 in productie zal blijven.

Deze zevende CH-53K heavy lift helikopter voegt zich bij de zes in operatie bij Marine Corps Air Station New River in Jacksonville, North Carolina. De CH-53K is de enige langeafstandshelikopter voor zwaar transport die in productie is en heeft drie keer zoveel hefvermogen als zijn voorganger, de CH-53E.

De mariniers hebben onlangs de Initial Operational Capability (IOC) uitgeroepen en hebben de CH-53K in de marine-omgeving operationeel gevlogen, wat aantoont dat de helikopter op schema ligt om volgens in 2024 te worden ingezet. De helikopters hebben meer dan 3.000 vlieguren gevlogen en demonstreerden prestaties van de King Stallion in een reeks missiescenario's en uitdagende omgevingen.

 

Helikopters bouwen in de digitale fabriek van Sikorsky

De CH-53K-helikopter werd geboren in een digitale omgeving en nu verbindt de digitale levenslijn ontwerp-, productie-, training- en onderhoudsteams met elkaar. Dit netwerk, dat alles omvat, van werkinstructies tot onderhoudshandleidingen, is gebaseerd op een enkele dataset van de helikopter die consistent blijft vanaf het eerste ontwerp tot en met de instandhouding.

Tegenwoordig worden alle helikopterprogramma's van Sikorsky ontwikkeld in een digitale omgeving. De kracht van deze digitale 'levenslijn' zorgt voor betaalbaarheid, produceerbaarheid en betrouwbaarheid gedurende de hele levenscyclus van de helikopter. Momenteel heeft de hightech productielijn in de Sikorsky fabriek in het Amerikaanse Connecticut zeven CH-53K King Stallion helikopters in aanbouw op eindmontage.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *