Bezig met laden...

Logboek

NHV kondigt nieuw offshore contract aan in Ierland

NHV kondigt nieuw offshore contract aan in Ierland

NHV heeft aangekondigd dat het een nieuw contract heeft afgesloten met PSE Kinsale Energy Ltd voor het leveren van offshore helikopterdiensten gedurende de ontmanteling operatie's in de Keltische Zee (tussen Ierland en Groot Brittannië) van gasboorplatformen.

De transfer vluchten naar de Stena Spey boorplatformen, op 50 kilometer van de zuidkust van het Ierse Cork, zullen volgende maand starten en zullen ongeveer 6 tot 8 maanden duren. Deze vluchten zullen worden uitgevoerd door de Deense afdeling van NHV, het vroegere Dancopter.

In de overeenkomst wordt een Leonardo AW139 helikopter specifiek toegewezen aan deze opdracht. NHV's commercieel directeur Lars Skov, is erg opgetogen met deze nieuwe opdracht en prees zijn team dat in minder dan een maand een volledige operationele basis wist uit te bouwen in het Ierse Cork.  

PSE Kinsale Energy heeft, tussen 1978 en 2020, Ierland's offshore Kinsale gasvelden uitgebaat. Tot 2015 waren deze gasvelden de enige bron van aardgas in het land.

De gasreserves waren tegen 2020 volledig uitgeput en de productie stopte op 5 juli 2020, na bijna 42 jaar ononderbroken productie. De boorplatformen worden nu ontmanteld, een operatie die tot 2023 zal duren.

 

Foto copyrights: NHV - Kinsale Energy

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *