Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky mag 250 Black Hawk helikopters bouwen

Sikorsky mag 250 Black Hawk helikopters bouwen

Sikorsky (nu een onderdeel van het Lockheed Martin concern) heeft nood aan een paar stevige contracten om haar helikopterbouw aan de praat te houden. En het vijfjarig contract met het Amerikaanse Leger om 257 helikopters te leveren in de komende 5 jaar is meer dan welkom. Sikorsky moet eerder reeds een aantal medewerkers ontslaan omwille van de slabakkende helikoptermarkt. 

Het nieuwe "Multi Year IX" contract omvat de levering van in het totaal 257 H-60 Black Hawk helikopters in de UH-60M Black Hawk en HH-60M MEDEVAC uitvoering. Het is het negende contract welke Sikorsky toegewezen krijgt voor de bouw van H-60 helikopters.

Het contract heeft een totale waarde 3.8 miljard dollar en heeft ook een optie ingebouwd om nog 103 extra helikopters te leveren aan de bedongen contractprijzen. Als de optie gelicht wordt zal Sikorsky voor zowat 5,2 miljard dollar geleverd hebben aan het Amerikaans Leger.

De bestelde UH-60M en HH-60M helikopters zijn de meest recente en modernste modellen in de Black Hawk helikopterfamilie. Deze varianten hebben een groter draagvermogen en reikwijdte, de nieuwste avionics, actieve vibratie controle en betere bescherming voor de inzittenden.

De leveringen van de 257 helikopters moet ten laatste in 2022 voltooid zijn.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *