Bezig met laden...

Logboek

Boeing / Leonardo MH-139 in problemen bij de certificatie

Boeing / Leonardo MH-139 in problemen bij de certificatie

Na de euforie over de Boeing MH-139A Grey Wolf, een helikopter gebaseerd op de Leonardo AW139, was van korte duur. 

Deze helikopter werd door het Amerikaans leger aangekocht om intercontinentale ballistische nucleaire raketten te bewaken en het transport te verzekeren van Amerikaanse regeringsfunctionarissen en veiligheidstroepen. Het toestel wordt door Leonardo en Boeing gebouwd in de US en was bedoeld om snel te worden geleverd omdat het reeds een certificatie had als Leonardo AW139 en reeds in serie-productie is.

Op 19 december 2019 werd de eerste MH-139A aan de US Airforce uitgeleverd en moet de Bell UH-1N Huey vervangen. De helikopter is gebouwd op basis van de civiele Leonardo AW139 en werd uitgerust met een extern M240 machinegeweer. Het toestel is veel sneller en kan langer vliegen dan de Huey, die zijn sporen verdiende in de lang vervlogen tijden van de Vietnam oorlog. 

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA eist nu dat de MH-139A een aangepaste certificatie krijgt. De FAA stelt dat de MH-139A aangepast is om met militaire uitrusting te vliegen en dat zulks niet is voorzien in de certificatie van de civiele Leonardo AW139.

Bij de testen voor deze certificatie zijn er blijkbaar een aantal technische problemen opgedoken die een vertraging van de certificatie veroorzaken. Men zoekt nu naar oplossingen maar zeker is intussen dat de IOC, de 'initiële operationele capaciteit' niet dit jaar zal kunnen worden bereikt. Hoe de vertraging zal worden opgevangen en of de Huey UH-1N langer in dienst zal worden gehouden, zal deel uitmaken van een reveiw van het USAF Program Office. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *