Bezig met laden...

Logboek

HeliExpo 2024: Kurt Robinson geeft zijn laatste business update als CEO

HeliExpo 2024: Kurt Robinson geeft zijn laatste business update als CEO

Het was een bij momenten emotionele Kurt Robinson die zijn laatste update gaf als CEO van Robinson Helicopter Company.

Na een carrière van 40 jaar in het bedrijf die zijn vader heeft gestart in de living van hun ouderlijke woning kwam Kurt op de eerste dag van de HeliExpo 2024 afscheid nemen als CEO met zijn verslag over een sterk 2023.

Ondanks een aantal moeilijkheden bij de toeleveranciers wist Robinson in 2023 met een productie van 296 helikopters, 15% meer helikopter te bouwen dan in 2022. Dat Robinson meer kon produceren dan in 2022 schrijft Kurt Robinson toe aan een goede planning en een belangrijke verticale integratie in de productie waarbij veel kritische onderdelen bij Robinson zelf gemaakt worden.

De 2023 productie splitst zich als volgt op volgens helikoptertype:

  • R22: 15 helikopters (15 in 2022)
  • R44: 162 helikopters (142 in 2022) - (nvdr: Bell verkocht in 2023 77 Bell 505 helikopters)
  • R66: 118 helikopters (101 in 2022)

Met de 2023 productie heeft Robinson sinds de introductie van de R22 in 1979 reeds 13.800 helikopters aan de man gebracht. Zonder meer de grootste vloot civiele helikopters ter wereld. In 2024 zal Robinson makkelijk de kaap van 14.000 helikopters overschrijden.

En daar knelt nu het schoentje bij Robinson, de productie moet worden uitgebreid. Kurt Robinson voelt zich beschaamd dat kopers die vandaag een R66 kopen tot eind juni 2025 moeten wachten op hun toestel. In 2023 werd het personeelsbestand reeds uitgebreid van 1000 tot 1100 medewerkers, voor 2024 wil Robinson nog 200 extra medewerkers aanwerven.

Want het gaat niet alleen over nieuwe toestellen, in 2023 bouwde Robinson ook 400 stuks 'field overhaul' kits om de dealers toe te laten om de bestaande helikopters een grote onderhoudsbeurt te geven waarna de helikopters weer 12 jaar of 2.200 uren verder kunnen vliegen.   

Robinson is naar Amerikaanse normen een echt exportbedrijf. Niet minder dan 64% van de helikopters wordt geëxporteerd, slechts 36% vliegt in de VS. De grootste exportlanden zijn Brazilië, Australië, Canada en Mexico.   

Nog twee highlights uit 2023:

  • De vloot van 1.300 Robinson R66 helikopters heeft sinds de introductie in 2010 meer dan 1,8 miljoen vlieguren gemaakt zonder enig turbine probleem.
  • De introductie van de nieuwe 'stabilizer' die bij de R66, R44 en binnenkort ook bij de R22 de veiligheid en stabiliteit bij snel vliegen moet verbeteren.

Met deze succesvolle boodschap besloot Kurt Robinson zijn betoog en zei dat dat het bedrijf klaar was voor verdere groei maar dat hij hulp en expertise nodig heeft om naar dat volgende niveau te gaan. En dat was de ideale link naar de aankondiging van de nieuwe CEO, David Smith.

Smith was reeds aan de slag bij Robinson Helicopter als vice-president operations en heeft bijna twee decennia ervaring in de luchtvaart en helikopters. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij door bij Bell Helicopters in meerdere leidinggevende functies op het gebied van engineering, waar hij diende als programmadirecteur voor kritieke productontwikkelingen en als vice-president van operationele modernisering, waarbij hij leiding gaf aan organisatorische groei en winstgevendheid.

Hij leidde ook TRU Simulation + Training Inc., een dochteronderneming van Textron Aviation, die simulatie trainingsoplossingen voor piloten levert, waaronder full-flight simulators en vliegtrainingsapparatuur voor zakenluchtvaart, helikopters, commercieel luchtvervoer en militaire markten.

Onder Smith wil Robinson werk maken van groei en innovatie. Robinson wil een rol spelen in de net-zero luchtvaart en ziet mogelijkheden in elektrificatie van zijn helikopters. Maar ook ongelode brandstoffen staan hoog op het agenda samen met het beperken van het geluidsniveau van de helikopters. 

Smith gaat de bestaande helikoptertypes verder ontwikkelen maar kijkt tegelijk al naar helikopters met meer dan 5 zitplaatsen. Maar ook onbemande helikopters zijn voor Robinson Helicopters geen taboe meer.

Met Kurt Robinson als adviseur en de kennis en ervaring van het sterke Robinson-team wensen we David Smith heel veel succes als CEO en President van Robinson Helicopters.

In onderstaande video kun je het integrale update van Kurt Robinson en de maidenspeech van David Smith bekijken

Foto's © Robinsons Helicopter Company

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *