Bezig met laden...

Logboek

Belgische Medic1 vliegt corona patienten in speciale isolator

Belgische Medic1 vliegt corona patienten in speciale isolator

Belgische MEDIC1 vliegt corona patiënten in speciale en veilige Isolator

Zodra de Corona-crisis in België een grote omvang kreeg, ging het team van MEDIC1 onmiddellijk aan de slag om de medische helikopter de Airbus H135 met call-sign D-HEOY van Helicopterflights.be te voorzien van de nodige maatregelen om zowel patiënten als medische & vliegende crew te beschermen.

Terwijl een luchtdichte wand tussen cockpit en medische ruimte als eerste bescherming alvast dienst deed, werd er achter de schermen een wereldwijde zoektocht gestart naar een geschikte en EASA goedgekeurde Isolator onderdrukcabine. In een dergelijke cabine – waar permanent onderdruk heerst – kunnen besmette corona patiënten worden vervoerd zonder enig risico op besmetting van de buitenwereld.

Helicopterflights.be opteerde voor een model Isolator waarbij deze permanente onderdruk is gegarandeerd. In de helikopter draaien de pompen op de stroom aan boord. Eens buiten de helikopter zorgt een batterij voor een autonomie van maar liefst 5u.

Dergelijk materiaal is in tijden van wereldwijde corona-crisis enerzijds moeilijk te vinden is en anderzijds een serieuze investering. Helicopterflights.be wil met dergelijke investering het voortouw nemen om in België de inzet van medische helikopters te bevorderen en algemeen aanvaard te maken. Nederland heeft in de laatste weken bewezen dat helikopters duidelijk een meerwaarde bieden bij snel en accuraat transport van besmette patiënten. 

De Belgische Medic1 staat sinds 22 maart 24/24u 7 dagen op 7 klaar om airborne te zijn binnen de 10 minuten. Het toestel is beschikbaar voor kritische patiënten transporten, medische team transporten en om medische cargo tussen de verschillende ziekenhuizen snel uit te voeren.

En de Airbus H135 helikopter kreeg ook wat extra belettering die helemaal in het teken staat van de corona crisis: Blijf in uw kot! 

Foto copyrights: Helicopterflights.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *