Bezig met laden...

Logboek

Brussels Airport investeert voor 50% in Skeydrone, het dronebedrijf van Skeyes

Brussels Airport investeert voor 50% in Skeydrone, het dronebedrijf van Skeyes

Brussels Airport Company en skeyes hebben afgelopen dinsdag een overeenkomst getekend waardoor Brussels Airport voor 50% aandeelhouder wordt van SkeyDrone, een dochtervennootschap van skeyes.

SkeyDrone biedt een waaier van diensten aan die veilige en efficiënte drone-operaties mogelijk maken. Met dit aandeelhouderschap wil Brussels Airport een actieve rol spelen in de ontwikkelingen op het vlak van drone-technologie, en in het aanbieden van drone-diensten aan diverse industrieën in België en daarbuiten.

Brussels Airport Company en skeyes hebben dinsdag een overeenkomst gesloten waarbij Brussels Airport nieuwe aandelen zal verwerven die zullen worden uitgegeven door SkeyDrone. Hierna zal Brussels Airport 50% min 1 van de aandelen van SkeyDrone bezitten en skeyes de overige aandelen. skeyes en Brussels Airport Company zullen ook een aandeelhoudersovereenkomst tekenen die het bestuur en de strategische ontwikkeling van SkeyDrone in de toekomst regelt.

SkeyDrone is momenteel een 100% dochtervennootschap van skeyes die diensten aanbiedt op vlak van positionering, navigatie, begeleiding en data-analyse van onbemande vliegtuigen in binnen- en buitenland. Brussels Airport werkte het afgelopen jaar nauw samen met skeyes en SkeyDrone aan diverse drone-projecten op vlak van indringersdetectie, veiligheid van het vliegveld, operationele efficiëntie, enz.

De ambitie van Brussels Airport is om samen met skeyes en SkeyDrone het voortouw te nemen in het ontwikkelen en gebruiken van innovatieve toepassingen van drones. Door haar kennis, expertise en ervaring als één van Europa’s belangrijkste luchthavens te delen, wil Brussels Airport ook de groeiambities van SkeyDrone ondersteunen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *