Bezig met laden...

Logboek

Marokko krijgt groen licht om 36 Boeing Apache's te kopen

Marokko krijgt groen licht om 36 Boeing Apache's te kopen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een aanvraag van Marokko goedgekeurd voor de aankoop van Boeing Apache AH-64E  aanvalshelikopters. 

De Apaches zullen worden uitgerust met Hellfire and Stinger raketten.

Volgens het Defense Security Cooperation Agency omvat de bestelling naast de Apaches ook 551 nieuwe Lockheed-Martin Hellfire AGM-114L/R-raketten en 200 Raytheon Stinger AIM-92H-raketten, evenals 558 BAE APKWS-systemen (Systems Advanced Precision Kill Weapon System) en tal van munitie, apparatuur, ondersteuning en opleidingen. De Apache's zullen ook worden uitgerust met de MUMT-2 (Manned-Unmanned Teaming), een systeem die het mogelijk maakt om onbemande drones vanuit de helikopters te besturen. 

Door de verkoop toe te laten willen de Verenigde Staten de capaciteiten van de Marokkaanse veiligheidsdiensten helpen verbeteren. Marokko is namelijk een belangrijke niet-NAVO-bondgenoot voor de VS en een kracht voor de politieke stabiliteit en economische vooruitgang in Noord-Afrika.

De totale waarde van de militaire aankoop bedraagt $4,25 miljard.

De RMAF (Royal Moroccan Air Force), beschikte niet over een echte gevechtshelikopter en gebruikte 24 Aerospatiale SA342L Gazelle helikopters uit 1978 als lichte aanvalshelikopter. Deze zijn echter, na meer dan 40 jaar, dringend aan vervanging toe. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *