Bezig met laden...

Logboek

Vuichard toont nieuwe autorotatie techniek

Vuichard toont nieuwe autorotatie techniek

We kennen de Zwitser Claude Vuichard al wat langer van zijn techniek om uit een Vortex Ring State te ontsnappen en nu heeft hij ook een nieuwe techniek bedacht om een veiliger autorotatie uit te voeren.

Deze techniek wordt gekenmerkt door het 'voorladen' van de rotorschijf om het beste energie beheer mogelijk te maken. 

De vrij forse 'flare' (30° plus) aan het einde van de klassieke autorotatietechniek wordt bij Vuichard vervangen door een 15° neus op waardoor de techniek meer in een soort slow motion eindigt en veel minder hectisch is dan bij de klassieke autorotatie. 

Nog volgens Vuichard bij de launch van onderstaande video van zijn 'nieuwe autorotatie techniek' kan deze techniek een groter snelheidsbereik aan en is minder gevoelig voor oneffen terreinen. Ons lijkt het wel dat de autorotatie volgens Vuichard meer afstand op de grond nodig heeft. 

Het is nu al duidelijk dat na de discussies over de 'Vuichard Vortex Ring State'-ontsnappingstechniek en nu ook een discussie zal starten over de Vuichard autorotatie techniek. We zullen dit opvolgen en met u delen.

Kijk naar onderstaande video en maak je eigen idee op over deze nieuwe techniek. En wie weet kun je de volgende profcheck met je examinator deze techniek eens uitproberen. 

Opmerking: het testen van autorotatie doe je NOOIT alleen maar altijd in het bijzijn van een instructeur of examinator die je kunnen helpen bij moeilijkheden in de uitvoering. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *