Bezig met laden...

Logboek

Leonardo Koala AW119 via Antwerpen naar Beek - vliegt straks in de Benelux

Leonardo Koala AW119 via Antwerpen naar Beek - vliegt straks in de Benelux

Vorige vrijdag werd een Panamese helikopter aangeleverd bij het helikopteronderhoudsbedrijf Aircraft Solutions op het vliegveld Maastricht / Beek. 

Onze fotograaf Eddy had de Agusta Koala AW119 met call-sign HP-1593IA omstreeks 13u15 gespot op de E313 autoweg te Wommelgem (B) toen deze op een speciale oplegger richting Nederland werd vervoerd.

Het toestel kwam toen net uit de haven van Antwerpen waar het per containerschip uit Panama was aangekomen. Om in een container vervoerd te worden moesten rotorbladen en rotorkop van het toestel worden uitgebouwd.

Vanuit Antwerpen ging de AW119 Koala direct naar het vliegveld Maastricht waar Leo Remmel een knappe reportage maakte over de aankomst en het afladen van de helikopter bij Aircraft Solutions.  

Het toestel zal in de komende tijd worden gemonteerd en vliegklaar klaargemaakt voor de nieuwe eigenaar. Voordien was het eigendom van de Panamese luchtvaartmaatschappij INVERSIONES AÉREAS DE PANAMÁ, S.A. 

Voor zover bekend zal het toestel in het Amerikaans luchtvaartregister worden ingeschreven maar in de Benelux vliegen.

Met onze speciale dank aan fotografen Eddy en Leo Remmel voor de knappe fotoreportage. Reproductie van de foto's alleen mits schriftelijke toestemming van de fotografen.

 

 

 

 

 

Copyrights: Eddy Poppe

 

 

 

 

Copyrights: Leo Remmel

 

 

 

 

Copyrights: Leo Remmel

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *