Bezig met laden...

Logboek

Bell en Microsoft werken met Project Bonsai aan autonome landingen

Bell en Microsoft werken met Project Bonsai aan autonome landingen

Dat helikopters ook meer en meer software aan boord hebben is al lang geen geheim meer. Maar de autonome besturing van VTOL's vergt nog veel meer software, intelligentie en artificiële intelligentie(AI). 

Bell werkt vandaag aan een systeem voor autonome precisie landingen en doet daarvoor beroep op het Project Bonsai, een Microsoft initiatief voor autonome systemen. Het AI-systeem van Bell laat de VTOL toe om een gepaste landingsplaats uit te zoeken en dan de VTOL veilig en autonoom te laten landen. 

Bell traint het AI-systeem net als ze een piloot zou trainen om uit te kijken naar een aangepaste en veilige landingsplaats. Ook de andere parameters zoals hoogte, snelheid en daalsnelheid worden door het systeem aangeleerd. Om het systeem alle mogelijke situatie's aan te leren krijgt het deze training voorgeschoteld in de Microsoft AirSim simulator waar het duizenden landingsscenario's in minuten kan uitvoeren. 

De volgende stap zal erin bestaan AI-vluchten en landingen uit te voeren in slechte weersomstandigheden en in beperkte zichtbaarheid. Al deze ervaringen worden door het AI-systeem dan samengebracht en aangewend om in echte omstandigheden veilige en aangepaste landingsplaatsen uit te zoeken voor leveringen van goederen bij klanten.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *