Bezig met laden...

Logboek

RotorWorld 2022 - we interviewden de organisator

RotorWorld 2022 - we interviewden de organisator

Zoals we reeds enige tijd geleden aankondigden moet je 1 - 2 en 3 juli rood aankruisen in je agenda om een uniek event niet te missen: RotorWorld 2022 te Middelkerke (B).

Om wat meer te weten te komen over dit unieke event in de Benelux gingen we praten met Guy Broeckhove, organisator en CEO van RotorWorld en zelf fervent helikopterpiloot. Het werd een uitgebreid interview met een super gemotiveerde enthousiaste helikopterpiloot die ons graag te woord stond! 

 • Hoe ben je op het idee gekomen om RotorWorld te organiseren? 
  • Van in mijn jeugd had ik reeds veel interesse in helikopters. Vooral het speciale geluid van Bell 205 Huey UH-1 fascineerde mij. Door die interesse groeide ook de idee om zelf te leren vliegen. Door mij in die wereld te verdiepen werd mij snel duidelijk dat we met onze passie in de schaduw leven van de “Fixed-wings” leven. Er bestaan voldoende evenementen voor vliegtuigen, maar specifiek voor helikopters bitter weinig zeker in de Benelux. Daarnaast is het mijn bedoeling om met “Rotorworld” helikopterpiloten uit binnen en buitenland te dichter bij elkaar te brengen tijdens een jaarlijks event. Een ideale gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en aspirant helikopterpiloten tips te geven. 
 • Heb je zelf ervaring in de ‘RotorWorld’?
  • Mijn eerste vlucht dateert van begin de jaren ’90. Mijn eerste theorie opleiding volgde ik in 1998 bij 'Antwerp Aviation in Deurne'. Via een bevriend helikopter eigenaar kreeg ik de kans om te leren vliegen met een Hughes 500. Om financiële reden stapte ik nadien over op Robinson R22. Ik bezit nu een licentie op R22 en verwacht eerstdaags mijn internationaal gehomologeerde licentie op Robinson. In het najaar plan ik een type rating op Robinson R44 en tegen de volgende editie van Rotorworld 2023 wil ik ook mijn type rating op Gazelle 341 halen. Mijn ultieme wens is een vlucht als pilot-in-command met een historische Huey met een Vietnam verleden.
 • Wat kunnen de piloten verwachten beleven als ze naar de RotorWorld 2022 Fly-Inn komen?
  • Ik nodig alle helikopterpiloten uit om liefst met een helikopter maar ook zonder naar het evenement te komen. Voor deze eerste editie is het aftoetsen maar hopen we dagelijks een 20-tal helikopters voor de Fly-Inn aan te trekken. Hoe meer verschillende types hoe beter en dankbaar voor alle bezoekers van het event. Wie gebruik maakt van de “Fly Inn” kan gratis landen en bieden we een afgesloten ontvangst Area aan. Voor de Fly-Inn werken we met een schedule. Wie per helikopter komt dient zich wel vooraf via mail te melden. Hiervoor het tijdstip van aankomst + duur van aanwezigheid melden aan [email protected]
 • Je organiseert ook een ‘Navigation Challenge wedstrijd’. Hoe gaat dit in zijn werk? Vertel daar eens wat meer over!
  • De “Navigation Challenge” wordt voor de eerste editie een eenvoudige korte navigatie zonder tussenlanding, met vertrek en aankomst op de “Fly Inn” spot in Middelkerke, waarbij men onderweg vragen moet oplossen. Tijdens de “Challenge” gaat het “niet” om snelheid maar om nauwkeurig vliegen. Tijdens de “Navigation Challenge” wordt op kaart gevlogen, niet op GPS of Skydemon. Het is een ideale oefening om het kaartvliegen te onderhouden. Deelnemers moeten en kunnen zich vanaf 1/06/2022 melden via mail aan [email protected]
 • Wat is er zo allemaal te beleven voor de bezoekers aan RotorWorld 2022? Ingangsprijs? 
  • Voor de bezoekers hopen we een variëteit aan helikopters te kunnen laten zien. We zijn nog in gesprek met constructeurs om hun nieuwe modellen als static aan de bezoekers te kunnen tonen. Voor die static's is een aparte ruimte beschikbaar.
  • En heel belangrijk: de toegang tot de eerste editie van RotorWorld is volledig gratis
 • Wat gaat de Belgian Air Force laten zien?
  • Iedere dag zal er een Fly-By moment zijn uitgevoerd door een NH90 helikopter van de basis Koksijde. En misschien, dat kreeg ik nog niet bevestigd zal de luchtmacht ook een Agusta A109 BA tonen als static.
 • Gaat je ieder jaar een RotorWorld organiseren? Telkens weer in Middelkerke?
  • Jaja, het is de bedoeling om Rotorworld jaarlijks in Middelkerke te organiseren. Het repetitieve op dezelfde locatie is goed om de bekendheid als “het” helikopterevent van het jaar te stimuleren. Rotorworld is een geregistreerde merknaam en kan waar ook in de wereld plaatsvinden, maar België en Middelkerke zijn de basis.
 • Zijn onze Noorderburen ook welkom?
  • Zeer zeker willen we alle Nederlandse piloten en eigenaars uitnodigen. Om de verbroedering te stimuleren kijken we er naar uit. Trouwens wij voorzien een speciale attentie voor wie met de helikopter van uit het verste punt in Nederland naar de eerste editie van Rotorworld komt.

Na een leuk en lang interview lieten we Guy verder werken aan de organisatie van RotorWorld 2022 en wensten we hem en zijn team heel veel succes op 1, 2 en 3 juli 2022.  

Natuurlijk zal het Helispot-team ook present tekenen op de RotorWorld 2022 en we hopen je daar te mogen ontmoeten. Tot dan...en kijk alvast hieronder naar uw persoonlijke video-uitnodiging voor de RotorWorld 2022 door Guy himself. 

 

Dit uniek evenement is een organisatie van RotorWorld en gaat door met de medewerking van:

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *