Bezig met laden...

Logboek

Congolese luchtmacht koopt Russische helikopters

Congolese luchtmacht koopt Russische helikopters

Na een bezoek aan Moskou eind augustus 2022 door de minister van Defensie van de DRC, Gilbert Kabanda, uitten westerse diplomaten in Afrika hun bezorgdheid over een mogelijke inzet van Wagner-troepen in Congo in het conflict met de MC23 rebellen.

De president van de Democratische Republiek Congo, Félix Tshisekedi, sloot in oktober echter uit dat hij Russische huurlingen zou inzetten om het conflict te helpen onderdrukken. Desondanks stuit de nieuwe toenadering tussen Congo en Moskou op hevig afkeuring van de Europese en Amerikaanse autoriteiten.

Toch werd intussen bekend dat Congo nu extra gevechts- en transporthelikopters van Russian Helicopters heeft aangekocht voor haar strijd tegen de rebellengroep MC23. De groep hervatte de haar activiteiten eind 2021 en heeft sindsdien delen van het grondgebied in Noord-Kivu veroverd, waaronder de belangrijke stad Bunagana aan de Oegandese grens afgelopen juni.

De Congolese luchtmacht vliegt nu al met verschillende helikopters van Russian Helicopters, waaronder vier Mi-8/17, acht Mi-24 gevechtshelikopters en een enkele Mi-26 zware transporthelikopter.

Het is nog niet bekend welk type helikopters nu werden aangekocht en wanneer deze zullen worden uitgeleverd.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *