Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters toont ook haar nieuwste cockpit op de Army-2021

Russian Helicopters toont ook haar nieuwste cockpit op de Army-2021

Russian Helicopters presenteert op het International Military-Technical Forum "Army-2021" een mock-up cabine voor een geavanceerde helikopter gemaakt volgens moderne eisen voor ergonomie en functionaliteit. Deze mock-up maakt het mogelijk om verschillende technologieën en systemen samen op de display's te brengen. Deze verschillende systemen samengebracht moeten de piloot ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

Het ergonomische cockpitmodelonderzoek is gericht op verbetering van de vliegveiligheid, evenals op betrouwbaarheid en efficiëntie van helikopterbemanningen. Het informatie- en controleveld van de toekomstige helikoptercockpit is zo gevormd dat de psychofysische en intellectuele belasting van de bemanning tijdens de vlucht wordt verminderd en dat het volledige situationele bewustzijn behouden blijft.

"We hebben onszelf de taak gesteld, in samenwerking met toonaangevende onderzoekscentra en binnenlandse fabrikanten van luchtvaartelektronica, om optimale technische oplossingen te vinden waarmee we nieuwe principes van interactie tussen piloot en helikopter kunnen bouwen, de belasting van de bemanning en de invloed van de menselijke factor kunnen verminderen, en de vliegveiligheid aanzienlijk verbeteren. De ontwikkeling van elektronische apparatuur aan boord zal het aanzien van moderne helikopters binnenkort ernstig veranderen", aldus Andrey Boginsky, CEO van Russian Helicopters.

In het onderzoeks- en ontwikkelingsproces van toekomstige cockpit zullen verschillende concepten en technologieën worden getest. In het bijzonder zal de demonstrator het gebruik van een 'glass cockpit' met indicatie en controle van moderne functies op een enkel werkveld van een sensordashboard verkennen.

Een ander onderzoeksgebied is de toepassing van intelligente bemanningsondersteuningssystemen met interactieve voorspellingsalgoritmen, optimale oplossing van besturingsproblemen, ondersteuningssysteembeslissingen, optimalisatie van de constructie van ruimte-tijd-vliegpaden, inclusief voor zeer nauwkeurige vluchten in kunstmatige 'obstakel' situatie's.

Bovendien zal de toekomstige cabine het optimale automatiseringsconcept onderzoeken, dat een "virtuele piloot"-introductie en een rationele functieverdeling tussen hem en de bemanning omvat. De mockup zal ook worden gebruikt om het concept van het toepassen van 'augmented reality' elementen met een 'synthetische visie' -systeemimplementatie te testen, op basis van informatieverzameling van verschillende sensoren en systemen aan boord.

De cockpit-mock-up is gemaakt in opdracht van Russian Helicopters in een brede samenwerking van ontwikkelaars en fabrikanten van luchtvaartelektronica, waaronder Research and Testing Institute of Ergatic Systems JSC, Navigator JSC, FGUP GosNIIAS, het Onderzoekscentrum van Lucht- en Ruimtevaartgeneeskunde en de afdeling militaire ergonomie van het Centraal Onderzoeksinstituut van de Luchtmacht. De organisatie van het project is in handen van de V.P. Chkalov State Flight Research Center van het Russische Ministerie van Defensie.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *