Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Bristow krijgt 10-jarige SAR opdracht in de UK

FLASH: Bristow krijgt 10-jarige SAR opdracht in de UK

De kogel is door de kerk in de UK. De MCA (Martine & Costguard Agency), de Britse Kustwacht, heeft een 10-jarig contract ter waarde van £ 1,6 miljard toevertrouwd aan Bristow Helicopters Ltd, de Britse tak van de beursgenoteerde Amerikaanse Bristow Group (NYSE: VTOL). Bristow krijgt deze opdracht aansluitend aan het huidige contract dat in 2013 van start ging en loopt tot 30 september 2024.  

Nadat zowel Airbus Helicopters (in consortium met Draken) als Serco hun kandidatuur hadden teruggetrokken bleven Bristow en CHC alleen in de race voor dit zeer belangrijke contract. In de aankondiging van de Britse regering is niet bekendgemaakt op basis van welke criteria Bristow boven CHC werd verkozen.

Door het nieuwe contract zal de Britse zoek- en reddingsdienst profiteren van zowel innovatie als technologische vooruitgang om nog sneller meer levens te redden. Het zal de bestaande twee afzonderlijke luchtvaartcontracten voor zowel vliegtuigen als helikopters combineren. Het zal ook het gebruik van onbemande vliegtuigen (drones) omvatten. Dit zal de belastingbetaler meer waar voor zijn geld bieden en meer innovatie mogelijk maken gedurende de looptijd van het contract.

Bristow zal volgende toestellen inzetten:

  • 18 helikopters, waaronder negen bestaande Leonardo AW189's en drie bestaande Sikorsky S92A's, aangevuld met de introductie van zes nieuwe Leonardo AW139-helikopters;
  • Zes King Air vliegtuigen waaronder de B350, B350ER en de B200; 
  • Eén mobiel inzetbare Schiebel Camcopter S-100 drone.

Bristow Helicopters Ltd heeft ook een hoge mate van innovatie voorgesteld in de vorm van een nieuwe ultramoderne trainingsfaciliteit voor de SAR- reddingshelikopters op Solent Airport naast de Coastguard Training Facility. Daar zal een synthetische reddingslift en een helikopter worden opgehangen boven een groot oefenbad. Andere innovaties zijn het gebruik van duurzame brandstoffen, waardoor de ecologische voetafdruk bij de levering van de SAR-diensten wordt verkleind. 

Bristow heeft toegezegd om na de publicatie van haar financiële kwartaalresultaten, begin augustus, meer toelichting te geven over dit contract.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *