Bezig met laden...

Logboek

EASA erkent Volocopter als eerste eVTOL DOA

EASA erkent Volocopter als eerste eVTOL DOA

Een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de eVTOL in Europa.

EASA heeft het Duitse Volocopter, ontwikkelaar van een eVTOL met dezelfde naam, als eerste eVTOL onderneming de erkenning gegeven als DOA (Design Organisation Approval).

Na een serie van audits kreeg Volocopter de bevestiging van EASA dat het zijn taken als luchtvaart-bouwer op een veilige wijze uitvoert in een gecontroleerde omgeving. Het is de eerste maal dat EASA deze erkenning (met een wereldwijde scope) toekent aan een luchtvaartbedrijf die enkel eVTOL's ontwikkelt.

Het belang van deze erkenning is niet te onderschatten in de aanloop naar de certificatie van de Volocopter, de VoloCity en de VoloDrone. Een DOA impliceert dat EASA een aantal verantwoordelijkheden delegeert en daarom het bedrijf ook constant audit. Positief is dan weer dat door deze erkenning en de follow-up door EASA een aantal stappen naar de commerciele certificatie van de Volocopter wordt vereenvoudigd.

Volocopter ziet deze erkenning als een stap die de luchttaxi sneller naar de realiteit zal brengen. Het ziet zichzelf nu in het rijtje van andere DOA in de luchtvaart en helikopterwereld zoals Airbus, Leonardo, BAE en ADAC Luftfahrtechnik. 

Patrick Ky, de baas van EASA, ziet de eerste DOA voor de VTOL als een mijlpaal voor de 'nieuwe' luchtvaartindustrie. EASA ziet hiermede zijn veiligheidsmodel ook geimplementeerd worden in de VTOL ontwikkeling en bouw.

Foto copyright: Volocopter - vlnr F. Reuter, CEO Volocopter, J.H. Boelens, CTO Volocopter, R. Daeschel, EASA Certification Director en Patrick Ky, EASA Exec Director       

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *