Bezig met laden...

Logboek

UPDATE: CH57-K King Stallion wordt nog duurder

UPDATE: CH57-K King Stallion wordt nog duurder

In Maart 2017 schreven we een artikel over de wat crazy prijs van een militaire transporthelikopter de CH-57 King Stallion.

Blijkbaar heeft Lockheed Martin, die eigenaar is van helikopterbouwer Sikorsky, onze verontwaardiging niet gelezen want op 4 April kwam er een vertrouwelijk nota van het Pentagon die een kostenstijging goedkeurt van het totaal programma voor de productie van 200 CH-57K helikopters, en het totaal kostenplaatje brengt op 31 miljard dollar.

Voor de snelle rekenaars onder ons wil dat zeggen dat een King Stallion helikopter niet minder dan 155 miljoen dollar zal kosten aan de Amerikaanse belastingbetaler. Als je het mij vraagt een waanzinnig bedrag voor een reuze helikopter die wel 27.000 pounds of 12,3 ton kan tillen. Voor de helikopter alleen is de kost 138 miljoen dollar per stuk, de rest gaat naar onderdelen, ontwikkeling en diensten die Sikorsky zal leveren gedurende de looptijd van het programma.

Of de Amerikaanse president Trump met deze prijsverhoging gelukkig betwijfelen we want hij maakte zicht sterk dat hij dergelijke programma's beter zou managen en de kosten zou doen dalen; of was dat maar een verkiezingsbelofte? Op de koop toe moet het Pentagon slikken dat het programma een jaar vertraging heeft opgelopen.

En dan de andere kant van de medaille. De CFO van Lockheed Martin vertelde analisten in Maart 2017 dat het CH-57K programma een van de redenen was waarom Lockheed Martin de helikopterbouwer Sikorsky heeft gekocht.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *