Bezig met laden...

Logboek

EASA heeft met Florian Guillermet een nieuwe directeur-generaal

EASA heeft met Florian Guillermet een nieuwe directeur-generaal

Op 1 april 2024 kreeg EASA met Florian Guillermet een nieuwe baas. Hij volgt in deze functie Patrick Ky op na het verstrijken van diens 10-jarig mandaat aan het hoofd van het Europese Luchtvaart Veiligheid Agentschap. 

Guillermet stapt rechtstreeks over naar EASA vanuit het Franse DSNA, waar hij sinds juni 2021 directeur Air Navigation Services was. Hij leidde daar een 7.000 medewerkers tellende organisatie. Hij brengt uitgebreide leiderschapservaring mee bij verschillende organisaties in de luchtvaartsector. Hij heeft 26 jaar in de luchtvaart gewerkt, waaronder topmanagementfuncties in Frankrijk en bij luchtvaartorganisaties in de Europese Unie.  

Voor zijn functie bij DSNA was hij uitvoerend directeur bij SESAR Joint Undertaking (SESAR-JU), waar hij leiding gaf aan prestatieverbeteringen op het gebied van de veiligheid, capaciteit, efficiëntie en de impact op het milieu van het luchtverkeersbeheer. Hij vervulde deze rol in 2014, na twee jaar als plaatsvervangend uitvoerend directeur van de gemeenschappelijke onderneming te hebben gewerkt.

Van 2003 tot 2011 bekleedde hij verschillende functies bij Eurocontrol, variërend van systeemontwikkeling tot operationele dienstverlening. Zijn eerdere werkervaring omvatte verschillende luchtvaartfuncties in Frankrijk.  

Guillermet studeerde techniek, inclusief toegepaste wiskunde, informatica en bedrijfskunde aan de École Polytechnique in Parijs en heeft een Masters in Air Transport Management en Aeronautics van de Franse Nationale School voor Luchtvaart (ENAC). Hij studeerde ook aan de UCLA in Los Angeles, Californië.

“Mijn ambitie is om EASA naar een hoger niveau te tillen, er een moderne organisatie van te maken die geschikt is voor het digitale tijdperk, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat in het hele luchtvaartecosysteem aan de hoogste normen op het gebied van de veiligheid van de burgerluchtvaart en milieubescherming wordt voldaan”, aldus Guillermet. “Hoewel de kernrol van het Agentschap die van toezichthouder is, wil ik sterke relaties opbouwen met belanghebbenden, in Europa en wereldwijd, om ervoor te zorgen dat alle vliegreizen veilig zijn voor elke EU-burger.

Guillermet volgt de Belg Luc Tytgat op, die het Agentschap de afgelopen zeven maanden als waarnemend uitvoerend directeur had geleid, na het vertrek van Patrick Ky bij het verstrijken van diens tienjarige mandaat. Tytgat blijft tot augustus bij EASA en ondersteunt Guillermet tijdens de overgangsperiode.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *