Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters krijgt order voor 2,3 miljard euro van Duitse overheid

Airbus Helicopters krijgt order voor 2,3 miljard euro van Duitse overheid

De corona-noodkreet van de CEO van de Duitse Airbus Helicopter fabriek in Donauwerth, Wolfgang Schoder, heeft duidelijk effect gehad. Schoder had de Duitse politiek om orders gevraagd om het voortbestaan van de helikopterfabriek in Donauwerth en de tewerkstelling daar te garanderen. 

In een zitting afgelopen donderdag heeft de budgetcommissie van de Duitse Bondsdag niet minder dan €2,3 miljard vrijgemaakt voor de bouw van 31 NH-90 versie MRF helikopters. Deze multi-role fregathelikopters, die de bijnaam kregen Sea Tiger, zullen vanaf 2025 de Westland Sea Lynx helikopters vervangen. Er zijn reeds enige tijd problemen om reserveonderdelen voor de - stilaan bejaarde - Lynx aan te kopen en daardoor wordt de inzetbaarheid van de Lynx beperkter. 

De NH90 MRF Sea Tigers zijn ontworpen om de fregatten van de marine te ondersteunen bij verkenning en jacht op onderzeeërs. De MRF-versie is vrij vergelijkbaar met de NFH-versies die in Frankrijk, Italië, België, Nederland en Noorwegen vliegen.  

Overeenkomstig de beslissing van de Duitse regering zullen de nieuwe Sea Tigers bij Airbus Helicopters Germany in Donauwörth worden gebouwd.

Verleden woensdag kreeg de Duitse Marine haar 7e NH-90 Sea Lion geleverd op de basis Nordholz. In het totaal zal de marine 18 helikopters van dit type krijgen.  

Foto van de NH-90 Sea Lion: copyrights Bundeswehr (D)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *