Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Net geleverde Noorse SAR AW101 crasht bij grondtest

FLASH: Net geleverde Noorse SAR AW101 crasht bij grondtest

De eerste van een batch van 16 Leonardo (Agusta Westland) helikopters type AW101 is vandaag iets voor 15:00 op de luchthaven van Stavanger bij grondtesten gecrasht.

In ons artikel van afgelopen dinsdag schreven wij over de aankomst - vorige week vrijdag laat uit de Leonardo fabriek in Yeovil UK - van de eerste AW101 helikopter die de SAR Seakings van de Noorse Luchtmacht moet gaan vervangen. Het toestel was gepland om na de testen zijn dienst te starten begin 2018. Vandaag bij testen met het toestel op de luchthaven van Stavanger aan de Noorse kust is het wel erg fout gegaan. 

Het nieuwe toestel is bij grondtesten met draaiende rotoren en turbines op zijn zij gecrasht. Het nieuwe toestel is bij deze crash zwaar beschadigd (klik hier - foto copyright Jarle Aasland). Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeval.

Er waren twee ervaren piloten die het toestel op de grond 'backhill' reden; rotor en turbines draaiden en door nog onbekende reden is het toestel gekanteld waarbij de rotor van het toestel is losgekomen. Vier leden van het grondpersoneel stonden bij het ongeval maar niemand is gewond.   

Over de juiste omstandigheden en oorzaak van de crash zijn nog geen bijzonderheden bekend; of dit gevolgen zal hebben voor de uitlevering van de 15 volgende AW101 helikopters is niet geweten.

Wij blijven dit opvolgen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *