Bezig met laden...

Logboek

BREAKING NEWS: Zien we de Seaking RS-04 terug vliegen?

BREAKING NEWS: Zien we de Seaking RS-04 terug vliegen?

Op 15 februari 2019 maakte de Seaking RS-04 zijn laatste vlucht vanop de luchtmachtbasis Koksijde. Toen op 21 maart 2019 ook de laatste Seaking, de RS-05  zijn afscheidsvlucht maakte was dit het definitieve einde van de roemrijke Seaking van de Belgische Luchtmacht.

Maar die-hard Seaking-fans kunnen met dit afscheid niet leven en blijven dromen van het leven na de dood. Maar wat begon als een droom werd al snel een idee, het idee werd een actieplan en het plan een project.

Op 20 december 2019 kwamen we te weten dat Brecht Vandecasteele, een medewerker van de helikopterbasis Koksijde, samen met de Engelse charity, Historic Helicopters, een bod gedaan hebben op de Sea King M48 RS-04.

Het idee is om onder de hoede van het Britse Historic Helicopters de Seaking RS-04 luchtwaardig te houden en deze op Belgische luchtvaart-evenementen te laten vliegen. Op deze manier kan de RS-04 gered worden van een verkoop als schroot of als onderdelen aan landen die nog vliegen met de Seaking. Voor het Belgisch leger is dit een UNIEKE kans om haar icoon van de kust, eens de trots van de Luchtmacht, een waardig 2de leven te schenken daar, waar ze hoort, namelijk in de lucht!

Natuurlijk is het project nog geen werkelijkheid zolang het Belgisch leger het bod niet aanvaard heeft! Dus moeten we nog even duimen en wachten tot het verlossende antwoord uit het hoofdkwartier van de Luchtmacht komt!

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Foto copyright: Brecht Vandecasteele

5 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *