Bezig met laden...

Logboek

EHang en premier De Croo in Antwerpen op SAFIRMed Exec Conferentie

EHang en premier De Croo in Antwerpen op SAFIRMed Exec Conferentie

Aangezien dronetechnologie snel evolueert, implementeert de EU nieuwe drone-wetgeving en groeit de interesse in medische toepassingen, geïllustreerd door de zorgen over COVID-19. Er wordt nu druk uitgeoefend om te zorgen voor een veilige integratie in het Europese luchtruim (U-space).

Het SAFIR-Med-project demonstreert manieren om veilige, duurzame, sociaal geaccepteerde en sociaal voordelige stedelijke luchtmobiliteit te bereiken. Na het operationele evenement in DronePort (St Truiden) en ter afsluiting van een tweede reeks vliegproeven, organiseert het SAFIR-MED-project een executive event om zijn ervaringen te delen tijdens een medische luchtvaartconferentie in het Antwerpse Havenhuis in België. Het evenement brengt leidinggevenden uit de medische en luchtvaartsector samen met EU- en nationale beleidsmakers en lokale autoriteiten.

Deze conferentie toont medische use-cases die worden ontwikkeld binnen het SAFIR-MED-project, waaronder transport van menselijk weefsel, biologische laboratoriummonsters, medicijnen, AED (defibrillator) evenals artsen of patiënten. Alle aanwezigen en de inwoners van Antwerpen zullen getuige zijn van demonstraties van geavanceerde vluchten boven het luchtruim van het stadscomplex, die nauwe samenwerking en coördinatie vereisen met de burgerluchtvaartautoriteiten, luchtverkeersleiding, lokale autoriteiten, verschillende geozones (bijv. Haven van Antwerpen, de luchthaven van Antwerpen en helihaven geozone managers) en hulpdiensten.  

Een van de vijf drone-fabrikanten die op het event demonstraties geeft is EHang en we kregen van hen reeds een fotoreportage van het bezoek van premier De Croo en havenbaas Jacques Vandermeiren. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *