Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe Russian Helicopter Ka-226T Climber maakt eerste testvlucht

Nieuwe Russian Helicopter Ka-226T Climber maakt eerste testvlucht

Als onderdeel van zijn testprogramma heeft de nieuwste versie van de lichte helikopter Ka-226T, de Climber zijn eerste vlucht gemaakt in de testfaciliteit van het Mil & Kamov National Helicopter Center (onderdeel van Russian Helicopters).

Deze testvlucht duurde 12 minuten en de Climber vloog in cirkels op een hoogte van 300 meter met een snelheid van ongeveer 100 km/u. In november 2021 had de Ka-226T Climber reeds een succesvolle korte hovervlucht gemaakt, deze keer vloog het toestel meer dan 20 km.  

De nieuwe CEO van Russian Helicopters, Nikolay Kolesov, bevestigde het succes van deze eerste echte vliegtesten en benadrukte dat de Ka-226T Climber maximaal is aangepast voor vluchten op grote hoogte (tot 6.500 m). Daarom werd het Ka-226T-upgradeproject, de 'Climber' genoemd.

Het onderscheidt zich van de vorige modellen van de Ka-226-familie door een volledig nieuw ontwerp met aanzienlijk verbeterde aerodynamische eigenschappen. De romp is gemaakt van lichtgewicht composiet materialen. De Ka-226T Climber heeft ook een nieuwe rotorkop, rotorbladen en hoofdversnellingsbak, evenals een schokbestendig brandstofsysteem dat voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

De helikopter is ook uitgerust met nieuwe besturingsapparatuur, navigatiesysteem en radiocommunicatie-apparatuur en kan indien nodig worden uitgerust met zuurstofapparatuur voor hoge hoogte en een aangepast airconditioning- en verwarmingssysteem.

Ka-226T heeft een coaxiaal rotorontwerp, dat zorgt voor een goede bestuurbaarheid in ijle lucht, weerstand tegen sterke zijwind en een hoge stijgsnelheid wat het opstijgen en landen op grote hoogte mogelijk maakt. Ka-226T is ook zeer efficiënt bij het vliegen over water. Het toestel kan makkelijk opstijgen en landen op een dek van - zelfs kleinere - zeeschepen.

De Ka-226T heeft een MTOW (maximum takeoff weight) van 3,6 ton en kan 1,05 ton nuttige lading transporteren. In de transportcabine kunnen tot 6 passagiers plaatsnemen. De superieure vliegcapaciteiten, zijn laag verbruik en geluidshinder, de lage aanschafprijs en gebruikskosten, de veiligheidsvoorzieningen en de moderne avionics (CCD-226T van Ulyanovsk Instrument Manufacturing Design Bureau) maken de Ka-226T een van de beste helikopters in zijn klasse. De nieuwe Ka-226T Climber kost ongeveer $6 miljoen (afhankelijk van de uitvoering).

De serieproductie van deze verbeterde Ka-226T-helikopter staat gepland voor 2022 in de Ulan-Ude Aviation Plant, in nauwe samenwerking met Kumertau Aviation Production Enterprise.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *